Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Kóka árulózott az SZDSZ vezetői tanácsában

2008.03.12. 00:28
Az SZDSZ vezetőinek kedd esti ülésén vita alakult ki Horváth Ágnes menesztéséről a népszavazás eredménye miatt. Kóka János leárulózta azokat, akik nem álltak ki az egészségügyi miniszter mellett. A tavalyi elnökválasztáson történt állítólagos csalás ügyében indított vizsgálat határideje lejárt, de eredmények csak pénteken várhatóak.

Több órán át vitázott a népszavazási eredményről az SZDSZ legfelsőbb vezetői tanácsa, az ügyvivői testület kedd este.

Az ülésen többen úgy vélték, nem lehet úgy csinálni, mintha vasárnap nem történt volna semmi sem. Több ügyvivő azt vetette fel, hogy Horváth Ágnes egészségügyi minisztert meneszteni kellene.

Információink szerint ez heves kirohanást váltott ki Kóka János pártelnökből. Kóka árulónak nevezte azokat, akik Horváth Ágnes felelősségét feszegetik.

Az SZDSZ elnöke szerint ha valaki a lelkét és az összes energiáját beleteszi abba, hogy a koalíció egyetlen reformját ekkora ellenszélben ilyen lelkiismeretesen csinálja végig, az csak megbecsülést és védelmet érdemel.

A kedd esti ülésen szóba került a tavalyi tisztújító küldöttgyűlésen történt állítólagos csalás miatt indított vizsgálat is. Kóka János kezdeményezésére az SZDSZ ügyvivő testülete február 12-én rendelte el a vizsgálatot, melynek vezetésével a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökét, Jüttner Csabát bízták meg.

A pártelnök 30 napot szabott ki vizsgálatra, a határidő kedd volt, ezért is szerepelt a téma az ügyvivői testületi ülés napirendjén, a szavazatok hitelességének ellenőrzése azonban még nem zárult le. A szabad demokrata vezetők ezért pénteken rendkívüli ülést tartanak, akkor beszélik át részletesen az addigra várhatóan elkészülő jegyzőkönyvek tartalmát.