Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szórakozott a szeleburdi titkosszolga a Magyar Szigeten

2005.08.17. 10:56
Az idei Magyar Sziget rendezői szerint a titkosszolgálat is tiszteletét tette a két héttel ezelőtti eseményen, amelyen a szervezők a bőre színe miatt nem tudták garantálni az R-Go félig kongói, félig magyar vokálosának biztonságát. Az egyik titkosszolga elhagyta az igazolványát. A szervezők szerint provokáció történt. AZ NBH szerint viszont csak egy alkalmazottjuk járt egy koncerten, és ezalatt elhagyta az iratait.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat cáfolja, hogy megfigyelték volna az idei Magyar Sziget résztvevőit. A hivataltól kapott tájékoztatás szerint egy nem tiszti rendfokozatú beosztottjuk szabadnapján, és szolgálaton kívül, barátaival kereste fel augusztus 6-án a Magyar Szigetet, hogy "meghallgassa egy általa kedvelt együttes koncertjét."

Elvesztette koncert közben

A nemzetbiztonság munkatársa a rendezvényen elveszítette a levéltárcáját, amely szolgálati igazolványát, szolgálati helyére szóló belépőjét is tartalmazta, és erről jelentést tett feljebbvalóinak és a rendőrségnek is, áll az NBH Indexhez eljuttatott közleményében.

Az idei Magyar Sziget szervezői a hivatal munkatársának megtalált tárcája alapján állították, hogy a két héttel ezelőtti eseményen a titkosszolgálat aktív tevékenységet folytatott.

Aranyember

A Magyar Sziget rendezői a birtokukban lévő igazolvány alapján - amelyben az előbb említett cég arany-telefonkártyája, valamint egy sorszámozott munkahelyi igazolvány található - állítják, hogy a rendezvényen provokáció történt. A Magyar Szigeten a szervezők nem tudták garantálni az R-Go zenekar színesbőrű vokalistájának biztonságát, ezért a tizenhat éves félig kongói, félig magyar lány nem léphetett színpadra. Előtte több inzultus is érte a lányt.

A szervező Hatvannégy Vármegye Mozgalom szerint viszont a Magyar Szigetet a titkosszolgálat működése zavarta meg. Toroczkai László főszervező szerint a rendezvény ideje alatt többen is gyanús alakokról, faggatózó személyekről számoltak be neki. A feltevések szerint titkosszolgálat alkalmazottai a mozgalom taglétszámáról, a megjelentek adatairól faggatóztak.

Nem értenek egyet

Az R-Go koncertjén Szikora Róbert többször is szót emelt a vokálosát ért inzultusról, amely miatt napokkal később a rendezvényen vendégként szereplő Almássy Kornél, az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke kijelentette, hogy jövőre nem jelennek, a Fidesz ifjúsági szervezetének vezetője, Szijjártó Péter pedig gondolkodási időt kért.

Az Index úgy tudja, hogy a Magyar Szigeten megjelenő szélsőséges csoportok iránt nem csak a magyar, de a környező országok titkosszolgálatai is élénk érdeklődést tanúsítanak.