Árpád
-2 °C
3 °C

A rendőrség zároltatta a szír gyanúsított vagyonát

2003.09.11. 15:07
Az Interpol hazai irodája felvette a kapcsolatot szíriai hatóságokkal a K&H brókercégénél történt sikkasztási ügyben. Garamvölgyi László tájékoztatása szerint az itthon elfogott szír gyanúsított vagyonát az eljárás végeztéig zárolták.
Az Interpol magyarországi irodája felvette a kapcsolatot a Szíriában lévő bűnüldöző társszervével a K and H bank brókercégénél történt sikkasztás kapcsán gyanúba keveredett Mahmud Abdul szíriai állampolgár elfogása miatt - közölte az MTI-vel Garamvölgyi László ezredes csütörtökön. A szír férfi ellen a Fővárosi Főügyészség adott ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert információnk szerint a gyanúsított Szíriában tartózkodik - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs főigazgatója.

További adatok

Hozzátette: "az Interpol szír irodája további adatokat kér a gyanúsítottról és annak megküldése folyamatban van". Az ezredes megjegyezte: "bár Szíriával jogsegély és kiadatási egyezmény van életben, de csak különleges esetekben adja ki az ország saját állampolgárát". A rendőrség a K and H brókercégének ügyében pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt augusztus 27-én elfogta és gyanúsítottként kihallgatta El Abed Hassan szíriai állampolgárt, akit a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (ORFK SZBEI) pénzmosás elleni osztályának vezetője korábbi sajtótájékoztatóján arról számolt be: a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 10 milliárd forintot sikkasztott el Kulcsár Attila társaival. Ebből 6 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt, általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakció összege - mondta Molnár Csaba alezredes.

Eddig tíz gyanúsított

Garamvölgyi László csütörtöki tájékoztatása szerint a Budapesten előzetesben lévő szír férfi vagyonát zároltatta a rendőrség. Társa augusztus 26-án hagyta el Magyarországot. A K and H Bankkal kapcsolatos ügynek eddig tíz gyanúsítottja van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?