Orbán
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Nem fogunk megdögleni ebben a kurva épületben

2006.09.25. 08:37
Kétségbeesésében egyszer még a parancsot is meg akarta tagadni a tévészékház védőinek parancsnoka, állítja a Blikk. A bulvárlap birtokába került hangfelvételek szerint Gíber László parancsnok azt akarta, hogy az dögöljön meg az épületben, aki nem engedte neki csapatai kivonását. A rendőrség vizsgálódik.

Parancsmegtagadásra készült hétfőn a Szabadság téren a tévészékházat védő 150 fős rendőri egység parancsnoka, állítja a Blikk a rendőrök rádiókommunikációjának felvételeire alapozva. A bulvárlap birtokába került felvételek szerint a Kinizsi 7-es hívójelű Gíber László hétfőn 23 óra 30 körül a székház védőinek kivonására készült, mivel, mint mondta "nem fogunk megdögleni ebben a kurva épületben.


A tévészékház ostroma

A rendőrség egyelőre vizsgálja a Blikkben megjelentek valóságtartalmát, mondta el érdeklődésünkre Schön Péter, a BRFK szóvivője, aki bővebben nem is kívánta kommentálni a megjelenteket.

A Blikkben megjelentek szerint amikor az egységeit kivonni akaró Gíbert arra utasították, védje tovább az épületet, szóban megtagadta a parancsot. "Jöjjön be, aki ezt az utasítást kiadta és dögöljon meg az itt a szénmonoxidban. Megtagadom a parancsot, ha hadbíróság elé állít, akkor is. Rohadjon meg az, aki ezt mondta. Kiviszem az összes emberemet innen, benzinnel ránk gyújtottak mindent" - hangzott kétségbe esett válasza.

A parancsnok kirohanása után mégis a székház továbbvédésére utasította embereit, akik még csaknem két órán át, 1 óra 20 percig kitartottak. A székházat védő 150 rendőr közül 114 sebesült meg.


Klikk!