Aliz
6 °C
14 °C

Nem fogunk megdögleni ebben a kurva épületben

2006.09.25. 08:37
Kétségbeesésében egyszer még a parancsot is meg akarta tagadni a tévészékház védőinek parancsnoka, állítja a Blikk. A bulvárlap birtokába került hangfelvételek szerint Gíber László parancsnok azt akarta, hogy az dögöljön meg az épületben, aki nem engedte neki csapatai kivonását. A rendőrség vizsgálódik.

Parancsmegtagadásra készült hétfőn a Szabadság téren a tévészékházat védő 150 fős rendőri egység parancsnoka, állítja a Blikk a rendőrök rádiókommunikációjának felvételeire alapozva. A bulvárlap birtokába került felvételek szerint a Kinizsi 7-es hívójelű Gíber László hétfőn 23 óra 30 körül a székház védőinek kivonására készült, mivel, mint mondta "nem fogunk megdögleni ebben a kurva épületben.


A tévészékház ostroma

A rendőrség egyelőre vizsgálja a Blikkben megjelentek valóságtartalmát, mondta el érdeklődésünkre Schön Péter, a BRFK szóvivője, aki bővebben nem is kívánta kommentálni a megjelenteket.

A Blikkben megjelentek szerint amikor az egységeit kivonni akaró Gíbert arra utasították, védje tovább az épületet, szóban megtagadta a parancsot. "Jöjjön be, aki ezt az utasítást kiadta és dögöljon meg az itt a szénmonoxidban. Megtagadom a parancsot, ha hadbíróság elé állít, akkor is. Rohadjon meg az, aki ezt mondta. Kiviszem az összes emberemet innen, benzinnel ránk gyújtottak mindent" - hangzott kétségbe esett válasza.

A parancsnok kirohanása után mégis a székház továbbvédésére utasította embereit, akik még csaknem két órán át, 1 óra 20 percig kitartottak. A székházat védő 150 rendőr közül 114 sebesült meg.


Klikk!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?