11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 0
Mexikó 0

El a kezekkel Taszártól!

2003.01.31. 13:35
Magyarország a kommunista ügynökök és Amerika hálójában! El a kezekkel Taszártól! Férjeinket, gyermekeinket, unokáinkat féltjük! - ilyen és ehhez hasonló jelmondatokkal teletűzdelt háborúellenes, és a taszári bázis ellen tiltakozó közleményeket adtak ki az utóbbi napokban civil szervezetek, illetve polgári körök.
Több jobboldali civil szervezet közös nyilatkozatot jutatott el pénteken az MTI-hez. A Kerényi Imre színházigazgató által is aláírt közleményben többek között a Magyar Nők Világfóruma, az "Asszonyok a nemzeti egységért" mozgalom, a Budai Margitosok Baráti Köre fejezi ki aggodalmát a taszári bázis miatt.

Mi, magyar asszonyok, anyák, nagymamák

"Hetek óta tanúi vagyunk annak a figyelemelterelő hadműveletnek, amelyet a kormány és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a taszári légibázis amerikai célra történő átengedése ügyében folytat" - olvasható a közleményben. "Mi, magyar asszonyok, anyák, nagymamák azonban nem elsősorban a légibázis leendő zsoldos katonáit féltjük! Mi a férjeinket, gyermekeinket, unokáinkat féltjük egy esetleges terrortámadástól".

Az aggódó nők úgy tudják, "a világ mai főgonosza, Szaddám Huszein, országa belpolitikájába való beavatkozásnak tekinti a Taszárra érkező ellenzéki irakiak kiképzését. Hogy ez mit jelent, azt tudjuk! Nem szeretnénk, ha bárhol az országban akár egy zsúfolt diszkó, akár egy bevásárlóközpont, akár egy színházterem célponttá válna és ártatlan emberek áldozatul esnének."

A közlemény szerzői szerint "Medgyessy Péternek és kormánya minden tagjának tudnia kell, ha bárhol Magyarországon terrortámadás következtében akár egyetlen ember meghal, a felelősség kizárólag őket terheli, miután a Parlament az ügyben a döntés jogát a kormányra hárította".

A civil szervezetek tiltakoznak a légibázis átengedése ellen, követelik, hogy "a kormány álljon el felelőtlen felajánlásától".

A háborús politika ellen tiltakozik a KPE

A Kisgazda Polgári Egyesület közleményben tudatta, megdöbbenve tapasztalják, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök, a szocialisták és SZDSZ-es támogatóik "ismét a régi reflexeikre hagyatkozva olyan háborús terveket támogatnak, amelyet a magyar emberek túlnyomó többsége határozottan elutasít".

A KPR arra kéri "a kisgazda társadalmat és a velünk szimpatizálókat, hogy ragadjanak meg minden alkalmat arra, hogy tiltakozzanak a Medgyessy-kormány háborús politikája ellen!"

Hálóban

Magyarország a kommunista ügynökök és Amerika hálójában!! - címmel helyeztek el honlapjukon nyilatkozatot a polgári körök. Ebben "a szabad, független Magyarország békeszerető polgáraként tiltakoznak a háború, a háborús készülődés, és a magyar kormány politikája ellen.

"Bush Elnök úrnak óriási a támogatottsága az Egyesült Államokban. Medgyessynek Péternek csekély a támogatottsága Magyarországon!! Medgyessy Péter és kormánya nem kapott felhatalmazást arra, hogy Magyarországot elkötelezze a háborús készülődés és háború mellett."

A közleményt jegyzők szerint "a XX. században többször kényszerítették harcba a békeszerető magyarokat idegen érdekek oldalán".

A Magyar Polgári Szalon polgári kör, a Pécs-Pogány Polgári Kör, a Szent László TV, az Internet Polgári Kör kijelenti: "a nép felhatalmazása nélkül a kormány nem kényszerítheti igazságtalan háborúba a magyarokat."  • Hírek
  • Bankszámla