Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Nyomozás kezdődött a kazettaügyben

2001.02.07. 12:52
Ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága befolyással való üzérkedés alapos gyanúja miatt, a Népszava által feltárt kazettaügyben. A titokban készített hangfelvételt még nem vizsgálta meg szakértő, de erre hamarosan sor kerülhet - tájékoztatta az Indexet Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. A nyomozásra egyelőre harminc nap áll a rendőrség rendelkezésére. A rendőrségnek azt kell kiderítenie, eljutott-e a kenőpénz Torgyán Attilához, a vidékfejlesztési miniszter fiához.
Nyomozást rendelt el a Népszava kazettaügyében az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága befolyással való üzérkedés elkövetésének alapos gyanúja miatt, egyenlőre ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta az Indexet Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. A Népszava korábban arról adott hírt, hogy közpénzből vesztegették meg Torgyán Attilát, a vidékfejlesztési miniszter fiát. A lap rendelkezésére bocsátott hangszalag tanúsága szerint az Agropark Kht. ötmillió forintot nyert egy tanulmányra, mely nem készült el, ellenben állítólóag ebből az összegből juttattak először három, majd további másfél millió forintot Torgyán Attilának.

A Népszava még múlt hétfőn tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen, mely pénteken feljelentéskiegészítést rendelt el, ennek eredményeképpen állapította meg a rendőrség, hogy alapos a gyanú befolyással való üzérkedés elkövetésére. Garamvölgyi László szerint hamarosan szakértők fogják megvizsgálni a Népszava által átadott hangfelvétel hitelességét. A rendőrség harminc napig nyomozhat, persze az adatgyűjtés idejét, az ügyészség harminc naponként, akár a végtelenségig is meghosszabbíthatja.

A nyomozás elrendelése tovább gyengítette Torgyán József vidékfejlesztési miniszter pozícióit, akinek hamarosan távoznia kell a kormányból. Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdai rádiónyilatkozatában egyértelműsítette, amennyiben bebizonyosodnak a Népszava által közöltek, Torgyán Józsefnek távoznia kell miniszteri posztjáról.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft