Zita, Mariann
9 °C
21 °C

Egy falugazdász is meg akarja gyilkolni Torgyánt?

2001.06.14. 13:32
Torgyán József szerint egy Váci Tibor nevű falugazdász egy székesfehérvári fórumon az ő meggyilkolására szólította fel a résztvevőket - áll a volt földművelési miniszter Kis Újságban megjelent, Orbán Viktornak és Vonza Andrásnak szóló nyílt levelében. Torgyán szerint a fórumon résztvevő Szabó János honvédelmi miniszter közszereplésre való alkalmatlanságát bizonyítja, hogy nem utasította vissza a falugazdász indítványát. Torgyán egy nappal korábban Dobossy Antal kisgazda politikust is azzal vádolta meg, hogy az életére akart törni.
Torgyán József
Torgyán József a Kis Újság hasábjain beszámol egy május 18-án, Szabó János honvédelmi miniszter és Orosházi György országgyűlési képviselő részvételével rendezett székesfehérvári fórumról, amelynek célja Torgyán szerint az ő gyalázása és az FKGP elleni szervezkedés volt. A fórumon - a kisgazda elnök kormányfőnek és Vonza András földművelési miniszternek címzett levele szerint - felszólalt Váci Tibor falugazdász is, aki a következőket mondta: "Torgyánt politikailag eltüntetni nem tudtuk, ezért ettől a személytől a halála árán is meg kell szabadulni, akár autóbalesettel, vagy más módon el kell tüntetni a politika színpadáról." A kisgazda pártelnök már egy hete Gyimóthy Géza főtitkárt jelölte ki utódjául arra az esetre, ha likvidálnák.

Torgyán alkalmatlannak tartja Szabót a miniszterségre

Torgyán levelében felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, hogy a falugazdász felszólalása a honi törvények értelmében bűntettnek számít, emellett azt is nehezményezi, hogy sem a jelen lévő Szabó János miniszter, sem Orosházi György képviselő nem utasította vissza a falugazdász indítványát. A kisgazda pártelnök ezért arra kéri Orbán Viktor kormányfőt, hogy tegyen lépéseket az érintettek mentelmi jogának felfüggesztéséért. A volt földművelési miniszter úgy véli: Szabó János mind közéleti szereplésre, mind kormányzati szerepvállalásra való alkalmatlanságát bizonyította azzal, hogy nem utasította vissza az emberölésre való felhívást.

Váci Tibor, a Fejér megyei Földművelési Hivatal megvádolt falugazdásza az Indexnek úgy nyilatkozott: nem is volt jelen a Kis Újságban említett székesfehérvári gyűlésen, így értelemszerűen nem is szólíthatta fel a fórum hallgatóságát Torgyán meggyilkolására. A falugazdász úgy véli, várhatóan bepereli Torgyánt vádjai miatt.

Dobossy is cáfolja Torgyán vádjait

A nyílt levélben Torgyán egy tévéinterjúra hivatkozva azt állítja a Fidesz részéről "egy Romhányi nevű személy", valamint Dobossy Antal, Szentgyörgyvölgyi Péter kisgazda frakcióvezető jobbkeze is az ő likvidálásáról beszélt. Dobossy a Népszabadságnak nyilatkozva cáfolta, hogy bármilyen alapja lenne Torgyán állításának, és ma várhatóan rágalmazásért feljelentést tesz a kisgazda elnök ellen.