Ervin
14 °C
22 °C

Gyanúsítottként hallgatták ki Torgyán Attilát

2001.03.14. 12:15
Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága gyanúsítottként hallgatta ki Torgyán Attilát - értesült az Index. Információink szerint Torgyán József fiát befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják. Hétfőn még tanúként hallgatták meg az ORFK Aradi utcai épületében, akkor még nem a Népszava kazettaügyében, hanem az Agrárinnovációs Kht. sérelmére elkövetett jogtalan behatolás, jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete, valamint a kht.-től a Fradinak átutalt támogatások miatt.
A Népszava által kirobbantott kazettaügyben gyanúsítottként hallgatták ki Torgyán Attilát - értesült az Index. Információink szerint befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai Benczéné dr. Tóth Judit ügyvédnőt gyanúsítottként már kihallgatták, mert valószínűleg 2000 tavaszán ő juttatta el a kenőpénzt a kisgazda pártelnök fiának - írja a Népszabadság. Benczénét szintén befolyással való üzérkedéssel vádolják, de a rendőrségen tagadta, hogy Deésy Géza vállalkozótól átvett hárommillió forintot Torgyán Attilának átadta volna.

A kisgazda pártelnök fiát az ORFK Aradi utcai épületében hétfőn még tanúként hallgatták meg az FVM felügyelete alá tartózó Agrárinnovációs Kht. sérelmére elkövetett jogtalan behatolás, jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete, valamint a kht.-től a Fradinak átutalt támogatások miatt.

Torgyán József már belebukott

Deésy Géza vállalkozó januárban jutatta el a Népszavának azt a hangfelvételt, amely szerint költségvetési forrásból származik az a pénz, amit Torgyán Attilának adtak át, hogy apjánál, az akkori földművelésügyi miniszternél közbenjárjon egy pályázat kedvező elbírálásá miatt. Deésy azt állítja, hogy abból az ötmillióból fedezték a költségeket, amit az Agropark Kht. egy tanulmányra nyert, de az nem készült el. A hárommillió, majd további másfélmillió forintot dr. Tóth Juditnak kellett célba juttatnia.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága még nyomoz, egy viszont már biztos, Torgyán Józsefnek távoznia kellett a FVM éléről.