Csak a Torgyánhoz hű kisgazdavezetők maradtak

2001.01.09. 16:06
Lemondott a kisgazdapárt főtitkárhelyettesi posztjáról Molnár Róbert. A kisgazda honatya szűkszavú, Torgyán Józsefnek címzett levelében megköszöni a pártelnök tízéves bizalmát, és reményét fejezi ki, hogy leköszönésével hozzájárul az elnökség egységéhez. Molnár az utóbbi négy napban immár a harmadik olyan kisgazda politikus, aki önként távozik parlamenti vagy párttisztségéből. Lányi Zsolt eközben bejelentette: ideiglenesen vállalná a pártelnöki pozíciót. Határozottan tagadta ugyanakkor, hogy hétfőn a kisgazdapárt jövőjéről tárgyalt volna Orbán Viktor kormányfővel.
A címzést nem számítva mindössze három mondatból áll az a levél, melyben Molnár Róbert, a kisgazdák főtitkárhelyettese bejelenti lemondását Torgyán József pártelnöknek. A honatya megköszöni Torgyán egyévtizedes bizalmát, és reményét fejezi ki, hogy döntésével hozzájárul az országos elnökség egybehangzó, félreérthetetlen határozatainak meghozatalához, az elnökség egységének megteremtéséhez.

Molnár Róbert és Schmuck Andor
Amint arról korábban az Index hírt adott: Molnár Róbert volt az a kisgazda politikus, aki a párt gödi elnökségi ülésén a jegyzőkönyvet vezette, és nem volt hajlandó utólag beleírni a dokumentumba, hogy döntöttek volna Liebmann Katalin budapesti elnök felfüggesztéséről.

Az alelnöki és helyettes frakcióvezetői posztjáról vasárnap lemondott Lányi Zsolt közben bejelentette: szükség esetén ideiglenesen vállalná a pártelnöki posztot. A politikus ugyanakkor határozottan cáfolta, hogy a párt jövőjéről beszélt volna Orbán Viktor miniszterelnökkel. Borókai Gábor kormányszóvivő szerint a külföldre kiküldött békefenntartók egészségügyi helyzetéről esett szó a tizenöt perces találkozón.

Pallag László, az olajbizottság egykori elnöke, a négy még hivatalban lévő alelnökök egyike szerdán közleményében értékeli a párt körül kialakult helyzetet. Az Index úgy tudja: Pallag a Fideszt teszi felelőssé a párt körüli folytonos botrányokért, ami csupán a kétpólusú politikai berendezkedés megszilárdítását célozza. A párt tisztségviselői között már nem várhatóak további lemondások, miután az elnökségnek immár csupán Torgyán-barát tagjai maradtak.  • Hírek
  • Hírek