Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Médiatréning a letöltendő fogházról

2004.02.18. 14:03
A Fidesz jóvátéve a nagy botrányt kavaró baloldali tréner-ügyet kommunikációs továbbképzésre kérte fel a nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt Bencsik Andrást. A Magyar Demokrata főszerkesztője tavaly egyike volt a "balos" újságírók fideszes felkérése ellen leghevesebben tiltakozóknak. Bencsik mellett a "jobbos" oktatók között volt Seszták Ágnes és Szerető Szabolcs is.
A Magyar Demokrata szerint a jobboldali közvéleményben "lincshangulat" alakult ki tavaly ősszel, amikor kiderült, hogy a Fidesz három "baloldali" tévés újságírót hívott meg a párt sajtófőnökei és tagozatvezetői számára tartott médiatéringre. A lap főszerkesztője, Bencsik András "kommunistaként" aposztrofálta a helyzetgyakorlatokat oktató három közismert televíziós személyiséget.

A tiltakozó kaptak lehetőséget

Az Index információi szerint nemrégiben folytatódott az ellenzéki párt "arcai" számára szervezett továbbképzés. A Fidesz vezetése most kifejezetten jobboldali újságírókat kért fel a továbbképzés megtartására. Az előadók között volt a Magyar Demokrata főszerkesztője is. Bencsik többek között tíz hónapos - nem jogerős - letöltendő fogházbüntetéséről beszélt, amelyet a Mécs Imre által kezdeményezett eljárásban szabott ki rá a bíróság "a rágalmazás minősített esetének elkövetése miatt". A trénerek között volt a Magyar Nemzetben és a Demokratában is publikáló Seszták Ágnes, aki a médiaegyensúlyról, illetve Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet szerkesztője, aki az elektronikus médiumokban való szereplésről adott elő.

Le kellett csillapítani

Mint emlékezetes, októberben több polgári kör árulónak bélyegezte Várhegyi Attilát, a Fidesz korábbi országos választmányi elnökét, miután azzal indokolta Heltai Péter, az m2 Záróra, Simon András az MTV Este című műsora, és Kámán Olga, az ATV munkatársának meghívását, hogy szerinte a jobboldali újságírók között nincs egyetlen olyan ember sem, aki elérné a meghívottak szakmai színvonalát. A tréning körül kibontakozó botrány miatt Navracsics Tibor kabinetfőnök magyarázta el a helyzetet a polgári köröknek küldött üzenetében, majd Bayer Zsolt éppen a Magyar Demokratában vette védelmébe Várhegyit és az egyik balosnak kikiáltott újságírót.