2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 1
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Demszky Gábor nem mondott igazat, amikor tegnap azt állította, hogy minden veszélyes tárgyat összeszedetett az Üllői út környékéről. Felszólítom Demszky Gábort, hogy fejezze be a politikai haszonszerzés céljából folytatott küzdelmét" - írja rövid közleményében Tarlós István, aki nem fejtette ki, mire gondol.

  • A Hír Tv-nek nyilatkozó Boros Bánk Levente, az FTC szurkolóinak szóvivője, aki a múlt héten politológusként is nyilatkozott a csatornának, azt mondta, a rendőrök számukra érthetetlen okokból filmezték az FTC-Tuzsér mérkőzésre érkező szurkolókat, és amennyiben nem kapnak választ ennek okára, hivatalos panaszt tesznek a rendőrség eljárása ellen.

  • Hétfőn reggel adják át Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének a Kossuth téri tüntetők petícióját, jelentette be a pódiumon Makovecz Imre építész vasárnap kora este. Azt is elárulta, hogy a petíciót a Magyar Művészeti Akadémia termében fogalmazták meg.

    Makovecz szerint pénteken a házelnök kabinetfőnökével állapodott meg az időpontban, és ígéretet kapott, hogy Szili Katalin összehívja a házbizottságot, amely valamennyi parlamenti pártot érint, így - megfogalmazása szerint - vége annak a gyalázatnak, hogy hátat fordítson a politika, amikor tízezrek, emberek gyülekeznek minden este, kitéve magukat "a rendőrség bizonyos elemei atrocitásának".

  • A Kossuth téren kora este húzták el a rendőrök a teret az Országház üres parkolójától elválasztó kordont, amelyre esténként a szervezők kérésére, a létszám növekedésére tekintettel eddig is sor került. (MTI)

  • Sümeget a Fieszta és a Romantic nevű zenekarok koncertjének szünetében érte a politikai agitáció, jelentette helyszínről egy olvasónk, aki szerint a MIÉP, a Fidesz, az MDF, a KDNP és a Lungo Drom felszólalói együtt fejtették ki álláspontjukat az országos történésekről.

  • Tarlós István független, és a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt az Országos Sajtószolgálaton keresztül az elmúlt órában többször is három mondatos közleményeket adott ki. Mindegyikről nem számolunk be, de lényegében politikai riválisáról, Demszky Gáborról állapít meg tényeket és fejti ki véleményét. Legutóbb már azt írta, Demszkyt őszintén sajnálja.

  • Tudósítónk jelentése szerint a fehér színű kokárdát árusító kereskedők is megjelentek a Kossuth téren. Darabja száz forint, ugyanennyiért, ugyanott nemzetiszínű is kapható. A fehér szín viselésére szóló fideszes felhívás hatására néhányan fehér ruhadarabban jelentek meg, és sokan fehér szalagot tűztek ingükre, blúzukra vagy kabátjukra.

  • Tudósítónk jelentése szerint a tömeg nőttön-nő a Kossuth téren, ahol most 5-6 ezren lehetnek.

  • Nem sokkal ezelőtt szolgálati közleményt olvastak be a Kossuth téri szónokok (B. Marianna elhagyta a diákigazolványát, és maradt benne egy ezres is), amelyet csodálatosan összekötöttek 56'-tal, mondván, akkor sem loptak, hiába voltak betörve a kirakatok, és most sem, utaltak az ezer forintra.

  • Sváby Andrást nagyon csúnyán alázza Orbán a Naplóban. Sváby mondjon le!

  • 20:45-kor TGM lesz a Hírtévében. Mikor szólal meg Leonyid Brezsnyev?

  • A békéscsabai Kossuth téren már hetedik napja tüntetők egyik szónoka vasárnap este bejelentette, hogy a jövőben nem demonstrálnak. A szónok tudomása szerint ugyanis a továbbiakban a Fidesz kíván rendezvényeket szervezni ugyanerre a helyszínre, vagyis a Kossuth térre. Vantara Gyula, a Fidesz békéscsabai polgármesterjelöltje azonban cáfolta ezt.

    A kormány és a kormányfő távozását vasárnap harmincan követelték Egerben a Forradalmi Emlékbizottság elnevezésű szervezet által meghirdetett "hétzáró tüntetésen". Hétfőre "hétnyitó tüntetést" hirdetett a szervezet. (MTI)

  • Folyamatosan szállingóznak az emberek a Kossuth térre. Tudósítónk szerint a téren békés menetben zajlanak az események.

  • A Fidesz felelősségteljes döntést hozott, mondta Petrétei József igazságügyi és rendvédelmi miniszter vasárnap arra, hogy a Fidesz elhalasztotta szombatra tervezett nagygyűlését. A miniszter az ATV Pont 7 című műsorában elmondta: a Magyar Televízió székházánál történtek után azért ajánlotta fel lemondását a kormányfőnek, mert úgy érezte, az események felvetik a miniszter politikai felelősségét. Azt kérte ugyanis, hogy a rendőrség védje meg az MTV székházát, hogy ez miért nem sikerült, azt a szakmai vizsgálat deríti majd ki - tette hozzá.

    A történtek Petrétei József szerint rávilágítanak a rendőrség személyi állományának és technikai felszereltsége fejlesztésének szükségességére. A személyi állomány bővítése a rendőrség és a határőrség tervezett összevonásával elősegíthető, fűzte hozzá Petrétei József.

  • Pitti Katalin operaénekes az elmúlt percekben a színpadon termett, és közös imádságra szólított fel. Ezután belekezdett az Ave Maria áriába.

  • 20:45 helyett 20:15 volt. Ezt a böszmeséget is elkúrtuk.

  • Nemrég arra szólította fel a Kossuth téri tüntetés műsorközlője az "idősebbeket", hogy a színpadtól kicsit távolodjanak hátrébb, mert egy rock zenekar lép fel. Kisvártatva a színpadon megjelent a Kárpátia zenekar, és rázendített a nemzeti rockzenére.

  • Szánalmasnak és félrevezetőnek nevezte a Fidesz kommunikációját Dávid Ibolya, az MDF elnöke az ATV Pont 7 című műsorában vasárnap este. A pártelnök bírálta a kormány legitimitását megkérdőjelező fideszes kijelentéseket és az önkormányzati választások olyan színben történő feltüntetését, mintha az eredmények felülírnák az országgyűlési választásokat. Bírálta a nagyobbik ellenzéki párt szakértői kormányra tett javaslatát is.

    Arra a kérdésre, hogy van-e Orbán Viktornak felelőssége az utcai események miatt, azt mondta: közvetlen és közvetett felelőség is van, az MDF-nek az a célja, hogy a politizálás az utcáról visszakerüljön a Parlament falai közé. Az MDF elfogadhatatlannak tartja Gyurcsány Ferenc magatartását, és az MSZP-től azt várja, hogy olyan javaslatot tegyen a kormányfő személyére, aki továbbviszi a költségvetés egyensúlya helyreállításának programját és felgyorsítja a reformokat, fűzte hozzá Dávid Ibolya.

  • Hírtévé-elemző egységünk jelentette, hogy feltűnt a képernyőn Szalai Annamária, aki korábbi büntetésvégrehajtási fazonját feladva nőiesebbre váltott: megvásárolta Jakupcsek Gabriella kettővel ezelőtti frizuráját, és az alól félti a sajtószabadságot.

  • A rendőrségnek nincs olyan információja, amely a miniszterelnök védelmének további szigorítását tenné szükségessé, mondta Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este az MTI-nek. A szóvivő arra reagált, hogy az RTL Klub híradója szerint a Kossuth téri tüntetők egyik szervezője egy külföldi hírügynökségnek azt nyilatkozta: ha Gyurcsány Ferenc nem érti meg, hogy már az életével játszik, akkor keményíteni fognak.

    Garamvölgyi László elmondta: tudnak az elhangzottakról, de a rendőrség szerint nincs szó valódi fenyegetésről. Emlékeztetett arra, hogy korábban már megszigorították az államfő és a házelnök védelmét is.

  • Az elmúlt 16 év legőszintébb, politikustársaknak szóló nyilatkozata volt a miniszterelnök múlt vasárnap kiszivárgott beszéde, állapította meg Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter vasárnap este az ATV Pont 7 című műsorában.

    Kóka János közölte: minden egyes mondatát vállalja korábbi nyilatkozatainak, miszerint a reálgazdaság, a gazdaság szereplői kiválóan teljesítenek, az állam, a költségvetés viszont nagyon nagy deficitet halmoz fel, ráadásul rosszul is működik. A reformok és a stabilitás iránti igény erről szól - jelentette ki a miniszter. A miniszter szerint Orbán Viktornak egyetlen, a gazdasággal kapcsolatos mondata többet árt a magyar befektetői klímának, mint száz, Budapesten eldobott utcakő. (MTI)

  • Harciasabbak lettek a Kossuth téri szervezők, és a Hír Tv tudósítása szerint petíciójukba belevették, hogy Gyurcsány Ferencen kívül Demszky Gábornak is mennie kell.

  • 19:20-as hírünkben arról írtunk, hogy Makovecz Imre a Kossuth téren bejelentette, hétfőn Szili Katalin fogadja őt. Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke azonban az MTI-vel azt közölte: Szili Katalin egymaga nem, hanem csak a parlamenti pártok képviselőiből álló házbizottság hétfő délelőtti ülésének függvényében kíván dönteni a petíció átvételének kérdéséről.

  • A Búvópatak című lap főszerkesztője Kaposváron minden szocialista képviselőt bűnösnek nyilvánított azzal az indoklással, hogy Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elhangzott beszédét követően mindegyiküknek le kellett volna mondani mandátumáról. Csernák Árpád író mintegy száz tüntető előtt sérelmezte: a sajtó elhallgatja, hogy Kaposváron naponta százak tüntetnek.

    A szónok arról is beszámolt, hogy visszautasította a kulturális tárca 120 ezer forintos támogatását, amelyet a Búvópatakot kiadó alapítvány nyert el az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából megjelenő különszám kiadásához. "Hazug kormánytól nem fogadunk el támogatást!" - jelentette ki.

  • Kis színes hír: egy tíz fős társaság a Kossuth-szobor előtt szépen megterített asztalon (terítő, gyertyák, ahogy kell) vacsorázik, jelentette tudósítónk, aki szerint kenyeret szakajtóból, italukat ibrikből fogyasztják jó egészséggel.

  • Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke Győrrfy Miklósnak A szólás szabadsága című műsorban arról beszélt, hogy hétfőn a rendőröknek szét kellett volna verni a tömeget. Szerinte ugyanakkor ha ezt tették volna, ma arról hallanánk, hogy rendőrállam van. Azt sem szeretné, ha az elítélt huligánok amnesztiában részesülnének.

  • Hajós András állítja, nem akart "balhét", csak "őszinteséget, békét és nyugalmat", hallhattuk az RTL Klubon futó Heti Hetes című műsorban, amelyben a többi szereplő azt firtatta, miért ment Hajós a Hír Tv-be Gyurcsány Ferencet lemondásra felszólítani. Hajós továbbra is vállalja véleményét, de azért egy dolog miatt elnézést kért az RTL vezetőitől: hogy szakmai szabályokat áthágva átment egy másik csatornához szerepelni.


  • Ha a csőcselék... - fotók a Kossuth térről
    Egyértelmű bizonyítékot találtunk arra, hogy nem a csőcselék randalírozik az utcákon. Ezt a Kossuth téren az oszlopokra kihelyezett A4-es papírokon, maguk a tüntetők közlik a megjelentekkel. "Ha tényleg a csőcselék randalírozna a Kossuth téren, akkor ezeken az oszlopokon lógna:" és innentől minden oszlopon más és más neve olvasható: Juszt László, Gyárfás Tamás, Németh Péter, Bolgár György, Rudi Zoltán és Orosz József.
  • A Barcelona csatára az előbb egy feltűnően gyatra ballábas beadással adott hangot véleményének, miszerint a Fidesz hergeli az embereket, és az utcai politizálás a köztársaság alapvető intézményeit fenyegeti. Ronaldinho szerint Messi morális válságba sodródott a balszélen. Barcelona–Valencia 1:1. (A Hírtévén valami konzerv riportfilmet adnak a mentősökről. Ennyire elunalmasodott volna a Kossuth tér?)

  • Őrizetbe vett 220 személyt a dán rendőrség vasárnap délután a skandináv ország fővárosában, miután szélsőbaloldali tüntetők összecsaptak a kivezényelt rohamrendőrökkel - közölte a rendőrség szóvivője.

    Az "Autonómok" szélsőbaloldali csoportosulás mintegy 800-1000 tagja egy bírósági ítélet ellen tiltakozott, amely a múlt hónapban elrendelte egy, alternatív fiatalok által használt ház kiürítését és átadását egy keresztény felekezetnek. (MTI)