új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke arról beszélt, hogy Bethlen Farkas, Verőce polgármestere egy hétig élelmezte az embereket, de a hatóságok bezáratták az ingyen konyhát, viszont szellemi táplálékra továbbra is szüksége van az embereknek.

    Hozzátette: hazugság intézményesült a magyar médiában, ezért az ÁrpádHír Világtelevízió napi egyórás élő adásban sugároz a Kossuth térről, hogy kiegyenlítsék a magyar sajtó közönyét és dezinformációit.

  • Megérkezett a fővárosi Kossuth térre csütörtök éjszaka a magyar néphez szóló kiáltvány első százezer példánya, amelyből egymillió példányt kívánnak szétosztani Magyarországon, mint a "Kossuth téri forradalmárok üzenetét".

    A magyar néphez intézett kiáltvány kiemeli: minden párttól függetlenül, békés szándékkal, saját akaratukból vannak a Kossuth téren és követelik: a "népfelség nevében" a Gyurcsány-kormány azonnali menesztését, illetve a köztársasági elnök javaslatára vagy annak hiányában népi kezdeményezésére az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, a jogfolytonosság helyreállítását.

    A kiosztott kiáltványon olvasható, hogy szeptember 22-én közfelkiáltással megalakult a Forradalmi Nemzeti Bizottmány és elsődleges céljuk Gyurcsány Ferenc kormányának megbuktatása mellett, hogy új alkotmány lépjen életbe a Szent Korona eszme alapján.

    Halász József, a szervezőbizottság tagja beszédében azt mondta, a forradalmi bizottmány jogszerűségét, létét senkinek nincs joga megkérdőjelezni, mert ez az egyetlen legitim forma a népakarat kinyilvánításának.

  • Csütörtökön éjjel fél tizenkettőkor mintegy 500-600-an vannak még a Kossuth téren, az emberek hallgatják az egymást követő zenekarokat, mivel szónok is egyre kevesebb akad.

    A Parlament előtt mintegy 25 rendőr védőpajzzsal felszerelve áll sorfalat, szerdán este mindössze két rendőr járőrözött a kordon előtt.

    A szónoklatok meghallgatása után sokan hazatértek, a szervezők azt kérik, akik bírják, maradjanak reggelig, de akik úgy érzik, hogy fáradtak, menjenek haza és péntek délután újra jöjjenek ki.

    Az árusok többsége már elpakolt, csak a sör-, perec- és üdítőital-árusok maradtak. A felállított sátrak között bográcsban vacsorát főznek és ásványvizet osztogatnak. A Kossuth téren a forgalom zavartalan.

  • Fáklyákkal vonultak a tandíj ellen

    Békésen tüntetett a Szabadság hídon félezer diák a felsőoktatási tandíj bevezetése ellen a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának szervezésében. A Fiatal Baloldal szerint csak a múltat konzerválnák


  • Jogi értelemben természetesen Magyarországon önkormányzati választások lesznek október elsején - mondta Orbán Viktor az ATV Friderikusz Most című műsorában csütörtökön este.

    Ez azonban nem tértől és időtől függetlenül fog történni, hanem itt és most Magyarországon - fejtette ki a Fidesz elnöke.

    Arra a kérdésre válaszolva, miért mondta azt, hogy népszavazás lesz, kifejtette: javaslat volt a részéről a baloldal felé, hogy a kialakult helyzetben a legjobb, ha ezt nem csak egy önkormányzati véleménynyilvánításnak, hanem egy, az ország általános politikai kérdéseiről vallott állásfoglalásnak is tekintik.

    Orbán Viktor megismételte többször hangoztatott álláspontját, hogy ma a kormány legális, de illegitim.

  • Egyetlen hajléktalan küllemű embert sem látni a Kossuth téren péntek reggel, miután csütörtökön megszűnt az ingyenkonyha. A szervezők szerint az is közrejátszhat a kéregetők eltűnésében, hogy nagyon szigorúan tiltják az alkohol fogyasztását a téren. Az előző napokban több embert kellett emiatt kivezettetni, vagy kitiltani a tüntetés helyszínéről. A péntek reggeli órákban közel 30 ember volt a Kossuth téren. (MTI)

  • A rendőrség a Biztonságos Magyarországért Közalapítványon keresztül elfogadhatja az állampolgárok adományait. Bene László országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint civil szervezetek kezdeményezésére országos gyűjtés kezdődött a budapesti zavargások során sérült rendőrök megsegítésére és a megrongálódott eszközök pótlására. Eddig többmillió forint gyűlt össze adományokból. A rendőrségnek 639 millió forintjába kerültek a zavargások és ebből csak az eszközökben okozott kár 100 millió forint. (MTI)

  • Legfeljebb ötven ember van a Kossuth téren. A köztisztasági vállalat takarít, kiásták a pocsolya mélyéről az öntözőcsapot. Zsíroskenyérosztás van és krumplihegyek, jelentette helyszíni tudósítónk. Az imasátor kong az ürességtől. Egy íróasztal méretű miniszínpadot állítottak fel, amit négy kopjafa ölel körül. A koporsó körüli rész spontán papírszemétdombbá alakult. Megjelentek a téren a sportolók. A bíróságok környékén nyugalom van.

  • Nem indokolt és nem szükséges, hogy a vasárnapi önkormányzati választások idején a korábbi voksolásokhoz képest nagyobb legyen a rendőri készültség, hiszen rend és nyugalom van, mondta az önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteken Budapesten.

    A kormány az önkormányzatok napja, szeptember 30. alkalmából arra kéri a választópolgárokat, hogy minél többen menjenek el szavazni, és válasszák meg az önkormányzatokat, hangsúlyozta Lamperth Mónika. Vasárnap a polgárok arról döntenek, kik legyenek azok a vezetők, akik a településeket a jövőben irányítják. "Az önkormányzati választás nem harmadik forduló, és nem népszavazás" - mondta Lamperth Mónika.

  • Újabb fiatalember került rendőrkézre, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a tévészékház ostrománál történt zavargásokban, adta hírül a HavariaPress. A Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyeseinek a sajtó által készített felvételek alapján sikerült rövid idő alatt azonosítaniuk a 30 éves férfit, aki a képek szerint 18-án éjjel felgyújtott egy Subarut a Szabadság téren. Az autó teljesen kiégett, a rongálással okozott kár körülbelül 6 millió forint.

    A rendőrök a rongáló fiatalemberrel szemben elfogató parancsot bocsátottak ki. A férfi ezen a héten kedden jelent meg önként védőjével a nyomozó iroda Aradi utcai épületében, ahol kihallgatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók viszont ennek ellenére őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, mely alapján a bíróság elrendelte a gyanúsított fogva tartását.

  • Elkezdték leszedni a Kossuth téri plakátokat, képeket és transzparenseket a tüntetők pénteken a déli órákban. Erre azért van szükség, nehogy megsértsék a péntek éjfélkor kezdődő kampánycsendet. A transzparenseket összegyűjtik és elszállítják, közölte az MTI tudósítójával az egyik szervező.

    Eközben már építik a 10x7 méteres "nagyszínpadot", amelyet a Kossuth tér két füves részét egymástól elválasztó betonplaccon állítanak föl. A szervezők péntek délben még nem tudtak felvilágosítással szolgálni, hogy kik szerepelnek majd a kulturális programsorozatban, amely 18 órakor kezdődik.

    A Kossuth téren a péntek déli órákban több mint száz ember tartózkodik, köztük sok kíváncsiskodó.

  • Baranyai közrendõrök védték a tévészékházat

    A rendõrség dandártábornoka cáfolta azokat a híreket, melyek szerint irodistákat vetettek be az MTV székházánál.

  • Az Index infromációi szerint a Fidesz elnöke még a kampánycsend beállta előtt a HírTv-ben beszél a választásról. Orbán Viktor többperces, politikai hirdetésként regisztrált szózatait pénteken délután és este többször is bemutatja a csatorna.

  • Két elsőfokú ítélet született a Pesti Központi Kerületi Bíróságon azt követően, hogy a bíróság megkezdte a gyorsított eljárások tárgyalását a zavargásokkal kapcsolatban, tudatta az MTI-val a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Morvai Attila elmondta: az egyik férfit, M. Zoltánt hivatalos személy elleni erőszak miatt 30 nap közérdekű munkára kötelezte a bíróság. A döntés nem jogerős, mert azt az ügyész súlyosbítás miatt megfellebbezte. A férfi az ügyészség szerint a Kossuth téren követte el cselekményét.

    A másik ügyben V. Tibort két év két hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ő az ügyészség szerint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakot követett el az MTV székházánál. Az ő esetében hozott döntés sem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette ám a védő megfellebbezte. A férfi továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

  • Masszív húgyszag terjeng a Kossuth téren, jelentette munkatársunk a helyszínről. Beszámolója szerint megérkezett egy nagyobb krumpliszállítmány a parlament elé, több zsák krumplit hoztak.
    A téren körülbelül 200-an vannak, ismét feltűnt több hajléktalan is.

  • Forradalom 2006 címen CD-t jelentetnek meg a tüntetés szervezői, közölte az MTI tudósítójával Engelmann József, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány egyik tagja pénteken a Kossuth téren. A CD-sorozat a tüntetés egy-egy napját mutatja be képi és hanganyagok segítségével. Arról, hogy mikor jelenik meg a forradalmi CD, úgy nyilatkozott, hogy egyelőre a szerzői jogi procedúrákat kell végigcsinálni, és csak azután lehet szó a CD áruba bocsátásáról.

    Az MTI tudósítója fültanúja volt egy, a szervezők között kitört veszekedésnek, amely végén egyikük feldúlva távozott a térről. A vita tárgya az volt, hogy a készülőfélben lévő CD-t az egyik szervező eladta egy osztrák médium munkatársainak.

  • Alig néhány tucatnyian tüntettek Miskolcon a kormány és Gyurcsány Ferenc minisztelnök lemondását követelve péntek este, miközben az elmúlt héten volt olyan nap, hogy 2-3 ezren vonultak végig a borsodi megyeszékhely főutcáján.

    A miskolci városháza melletti Szent István téren, az államalapító szobrát ezúttal árpádsávos zászló borította, most először hiányzott a nemzeti színű lobogó, amit később valaki előkerített, és kezében tartott. A téren alig félszázan lehettek, a középkorúak inkább a padokon ültek, mások egyszerűen csak kiváncsiskodtak. A szobor előtt felállított mikrofonnál a szónokok főleg verseket, saját "szózatukat" szavalták, volt aki szóvá tette "kevesen vagyunk".

    A rendet biztosító rendőrök és határőrök csaknem annyian voltak mint a protestálók, este hét óráig nem akadt dolguk.

  • Nők indultak pénteken kora este a Kossuth térről tüntetni a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai épülete elé. A szervezők az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának azzal indokolták a már csütörtökön meghirdetett "női tüntetést", hogy a lányok, asszonyok "a rendőri atrocitások, brutalitás" ellen akarnak tiltakozni.

    (MTI)
  • A Kossuth téren péntek este 23 óráig tartanak a politikai felszólalások, utána elkezdődik a kulturális program. A politikai tartartalmú transzparensek nagy részét már a nap folyamán eltávolították a kordonokról, a néhány megmaradtat, így az "Október 1-jén tégy a hazugság ellen!" feliratút Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivőjének közlése szerint legkésőbb 23 óráig veszik le.

    Balog Barna, a bizottság másik ügyvivője kora este arra is megkérte a tüntetőket, hogy éjféltől csavarják össze az Árpád-sávos zászlókat. Beszámolója szerint a rendőrséggel az a megállapodás született, hogy az önkormányzati választás miatti kampánycsend időszakában, tehát vasárnap 19 óráig, urnazárásig a magyar nemzeti lobogón kívül másfajta zászlók és jelképek nem lesznek a téren. Este 7 órakor körülbelül háromezren voltak a Parlament előtt.

    Az új nagyszínpadon 21 órakor kezdődik a kulturális rendezvény, az éjjel egy óráig tartó "Petőfi nem alkuszik" című programmal.

  • Akampánycsend előtti utolsó demonstráción a választáson való részvételre szólították fel a tüntetőket a szervezők pénteken Szekszárdon.

    Ezúttal is mintegy kétszázan demonstráltak a téren, a költő, Garay János szobra elé a szervezők mécsesekből Nagy-Magyarország és Kis-Magyarország térképét rakták ki.

    A rendezvény szónokai összefogásra és a kormánykoalíció pártjai elleni szavazásra buzdították a résztvevőket, és kihirdették, hogy szombaton tiszteletben tartják a kampánycsendet.

  • Kaposvár főterén szombaton nem tüntetnek, vasárnap azonban az urnák lezárását követően folytatják demonstrációjukat a miniszterelnök lemondását és a kormány távozását követelők.

    Ezt Csernák Árpád, a tüntetés vezérszónoka, koordinátora jelentette be a pénteken este összegyűlt mintegy száz résztvevőnek. Mint mondta: addig folytatják demonstrációjukat, amíg a miniszterelnök nem mond le.

    A tüntetők, miután meghallgatták az MSZP tavaszi országgyűlési választásra írt kampánydalát a miniszterelnök balatonőszödi beszédéből vett szövegrészletekkel kiegészítve, Gyurcsány Ferenc lemondását követelő rigmusokat skandáltak.

    (MTI)
  • Békéscsabán pénteken is a miniszterelnök távozását követeltk a helyi Kossuth téren. A demonstráción az előző napokhoz képest, amikor 30-40-en voltak, lényegesen többen gyűltek össze.

    Ivanov János szervező szerint az este folyamán megalakítják a Forradalmi Nemzeti Bizottmány helyi szervezetét. Ivanov azt nem árulta el, hogy a kampánycsend ideje alatt folyatják-e a demonstrációt. Békésben további négy városban Békésen, Orosházán és Szarvason tüntettek péntek este a Gyurcsány- kormány lemondását követelve.

    (MTI)
  • A múlt hétfő óta tartó kormányellenes tüntetés folytatásaként mintegy kétszáz ember vonult fel péntek este hangtalanul Szegeden. A városháza előtt összegyűlt emberek gyertyát gyújtottak és végigvonultak a város sétálóutcáján, majd a belváros körútján.

    A nemzetiszínű zászlókkal és néhány Árpád-sávos lobogóval felszerelkezett demonstrálók közül néhányan fehér szalagot viseltek; a lobogók között feltűnt a Jobbik zászlaja is. Miközben a tömeg csendben vonult, egy férfi azt kiáltotta: "Amnesztiát!", de a többiek csendre intették. A tüntetők az MSZP székháza, majd a Móra Ferenc múzeum felé folytatták útjukat.

    (MTI)