Edina
-12 °C
-3 °C

A tv2 kimarad a választási kampányból

2001.08.09. 08:19
Nem ad közre fizetett politikai hirdetéseket a 2002-es választási kampányban a tv2 - ezt Pintér Dezső, a kereskedelmi televízió elnöke jelentette be szerdán. Választási műsorokat azonban sugároz majd a csatorna, megszólalnak majd a pártelnökök, miniszterelnök-jelöltek, valamint körkapcsolásban tudósítanak a választás éjszakáján is. A tv2 az 1998-as kampányban szintén nem közölt párthirdetéseket.
Fizetett politikai hirdetések nem, választási műsorok azonban szerepelnek majd a tv2 műsorán tavasszal a 2002-es kampányban. A csatorna a választási kampányt figyelembe véve maga alakítja ki ezzel foglalkozó műsorainak rendjét, amelyet ismertetnek majd a nyilvánossággal és a pártokkal - jelentette be szerdán Pintér Dezső, a tv2 elnöke.

A választás mindkét fordulójának estéjén, éjszakáján körkapcsolásos beszámolót sugároz majd a csatorna. A kampánycsend előtt összefoglalják a legfontosabb eseményeket, a pártok pedig lehetőséget kapnak majd az összegzésre. Pintér Dezső leszögezte: a tv2 érdekelt a miniszterelnök-jelöltek vitájának közvetítésében.

Mint ismert, a legnagyobb kereskedelmi csatornák - a tv2, valamint az RTL Klub -, ellentétben a közszolgálati televízióval, nem közöltek politikai hirdetéseket már az 1998-as választási kampány idején sem.