Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Ujhelyi: Rengetegszer fizettek pártoknak civilek

2007.10.01. 20:32
A Fiatal Baloldal volt elnöke szerint sokszor előfordult, hogy pártprogramokat civil szervezetek finanszíroztak, így Zuschlag egyik alapítványa is szponzorálhatta az MSZP táboroztatását. Ujhelyi szerint ez így működött a jobboldalon is, ám a Fidelitas szerint nem.

A RTL Klub Híradója egy 2004-es számlával szembesítette Ujhelyi Istvánt, az önkormányzati minisztérium államtitkárát, MSZP-s képviselőt. A politikus 2004-ben az MSZP ifjúsági szervezetének, a Fiatal Baloldalnak az elnöke volt. Akkoriban a Fiatal Baloldal tábort szervezett Szanazugban, de a program 161 ezer forintos számláját a XXI. Századi Kulturális Egyesület állta. Az egyesület egyike azoknak a fantomszervezeteknek, amelyet az ügyészség gyanúja szerint Zuschlag János használt jogtalan támogatások felvételére. Zuschlag abban az időben Ujhelyi helyettese, a Fiatal Baloldal alelnöke volt.

"Előfordulhatott, hogy civil szervezetek fizették a Fiatal Baloldal rendezvényeinek a költségeit" - mondta Ujhelyi az RTL Klub Híradójának kérdésére. "A jobboldaltól a baloldalig, a Fidesz Magyar Vizsláját kiadó társadalmi szervezettől az ilyen vezetőképző táborig, aminek elvileg egy társadalmi szervezet fizette a számláját, rengeteg ilyen történet volt az elmúlt 15 évben" - tette hozzá. A Fidelitas alelnöke erre reagálva azt mondta, hogy náluk sosem voltak számlaügyek, a szervezet mindig maga fizetett.

Ujhelyi azt javasolja fiatal utódjainak, hogy ők már ne fizettessék ki többet a számláikat civilekkel.