Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ujhelyi: Rengetegszer fizettek pártoknak civilek

2007.10.01. 20:32
A Fiatal Baloldal volt elnöke szerint sokszor előfordult, hogy pártprogramokat civil szervezetek finanszíroztak, így Zuschlag egyik alapítványa is szponzorálhatta az MSZP táboroztatását. Ujhelyi szerint ez így működött a jobboldalon is, ám a Fidelitas szerint nem.

A RTL Klub Híradója egy 2004-es számlával szembesítette Ujhelyi Istvánt, az önkormányzati minisztérium államtitkárát, MSZP-s képviselőt. A politikus 2004-ben az MSZP ifjúsági szervezetének, a Fiatal Baloldalnak az elnöke volt. Akkoriban a Fiatal Baloldal tábort szervezett Szanazugban, de a program 161 ezer forintos számláját a XXI. Századi Kulturális Egyesület állta. Az egyesület egyike azoknak a fantomszervezeteknek, amelyet az ügyészség gyanúja szerint Zuschlag János használt jogtalan támogatások felvételére. Zuschlag abban az időben Ujhelyi helyettese, a Fiatal Baloldal alelnöke volt.

"Előfordulhatott, hogy civil szervezetek fizették a Fiatal Baloldal rendezvényeinek a költségeit" - mondta Ujhelyi az RTL Klub Híradójának kérdésére. "A jobboldaltól a baloldalig, a Fidesz Magyar Vizsláját kiadó társadalmi szervezettől az ilyen vezetőképző táborig, aminek elvileg egy társadalmi szervezet fizette a számláját, rengeteg ilyen történet volt az elmúlt 15 évben" - tette hozzá. A Fidelitas alelnöke erre reagálva azt mondta, hogy náluk sosem voltak számlaügyek, a szervezet mindig maga fizetett.

Ujhelyi azt javasolja fiatal utódjainak, hogy ők már ne fizettessék ki többet a számláikat civilekkel.