Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Állami pénzekre szervezi a kampányt Horn

2006.01.02. 12:39
Pályázatírással kampányol Horn Gábor a XIII. kerületben. Az SZDSZ koalíciós államtitkára pesti választókerületében pályázatfigyelő és tanácsadó irodát nyit, ahol a helyi választók segítséget kaphatnak a lakásfelújításokra szánt állami pénzek elnyeréséhez.

A költségvetési pénzek megszerzéséhez nyújt támogatást az újlipótvárosi és angyalföldi választóknak a szabad demokraták helyi jelöltje.

Él vele

Horn Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára januárban indítja be az SZDSZ-iroda részlegeként működő pályázatírást segítő csoport tevékenységét. Horn "a lehetőség adott - élj vele!" szlogennel hirdeti az akciót, amelyben a környék lakástulajdonosai és közösképviselői kaphatnak tanácsokat a lakásfelújításra szánt állami források megszerzéséhez. A pártirodában önkéntesek gyűjtik majd össze az igényeket, és egy profi pályázatíró feladata lesz, hogy a többek között a Panel- és Panel Plusz Programra, a Fészekrakó programra benyújtott igénylések formailag megfeleljenek a követelményeknek.

A választóknak is hasznos

A koalíciós államtitkár szerint így a kampányból a választóknak is haszna lehet. Ha beválik, akkor a XIII. kerületi SZDSZ átveszi és folytatja a projektet, így a kerület lakói akár a választások után is részesülhetnek a pályázatfigyelő iroda által nyújtott segítségből, nyilatkozta az Indexnek Hon Gábor.

A budapesti 19-es választókerületben Hornnak a szocialista Szanyi Tiborral és a fideszes Kosztolányi Dénessel kell megmérkőznie. Szanyi, aki jelenleg szintén politikai államtitkár a GKM-ben, 2002-ben már az első fordulóban megnyerte a mandátumot, miután megszerezte a leadott szavazatok 58 százalékát.