Ágnes
-1 °C
2 °C

Hatan versengenek az augusztus 20-i ünnepségért

2003.07.01. 11:56
Öt konzorcium és egy önálló vállalkozás verseng az augusztus 20-ai állami ünnepségekért. Az egyik pályázó az a Multimeda Concerts Kft, amely tavaly is megrendezhette a programokat. A rendezés lehetőségéért egyébként azért ilyen nagy a tolongás, mert az állami ünnepségek közül ez a legdrágább, így a szervezők is ezen kereshetnek a legjobban.
Az állami ünnepségek rendezéséért soha nem látott verseny indult a rendezvényszervező cégek körében: tíz cég illetve konzorcium jelentkezett a Miniszterelnöki Hivatal két szakaszból álló közbeszerzési eljárására. A kormányváltás óta egyébként ez az első olyan állami ünnepség, amelynek kivitelezőjét nem meghívásos pályázat keretében, hanem nyílt eljárással választja ki a kancellária, ami összhangban áll a koalíciós pártok ellenzékben használt retorikájával. Mint emlékezetes az előző ciklusban mindössze egyetlen cég szervezhette az állami programokat: a Fidesz több választási kampányát is bonyolító Happy End Kft.

Négy alkalmatlan jelentkező

A mostani pályázat tíz jelentkezője közül a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint hatan feleltek meg a pályázati feltételeknek, négyet alkalmatlannak minősítettek. A hat továbbjutó közül öt több cégből álló konzorcium, míg egyedül a tavalyi augusztus 20-ai ünnepség szervezője, a Multimédia Concerts Kft méreti meg magát. A vállalkozás már tavaly megpróbálta Budapestre csábítani Elton Johnt, de a sztárt az idő rövidsége miatt akkor nem sikerült felléptetni.

Az Index az ügy kapcsán beszámolt arról, hogy a puhatolózó tárgyalásokat a Multimedia Concerts már azelőtt megkezdte Elton John menedzsmentjénél hogy elnyerte volna a megbízást, ezt akkor azzal magyarázták, hogy hosszú ideig tart egy világsztárt szerződtetni, de ennek ellenére állították, hogy nem volt előre eldöntve: ki nyeri a majd félmilliárdos megbízást.

Még nem tudni, mi mennyi

Az a Közbeszerzési Értesítőből nem derül ki, hogy ezúttal mely vidéki városokban lesz ünnepi tűzijáték, az azonban borítékolható, hogy ebben az évben sem csak Budapesten lesz központi állami ünnepség. A költségek pedig az eljárás jellegéből adódóan a tárgyalások során tisztázódnak, így arról csak az eredményhirdetés után lehet képet kapni.

Az induló cégek és konzorciumok
- Event Star Rendezvényszervező Kft., Mediaedge:cia Hungary Média Ügynökség Kft.

- Nexus Reklámügynökség Kft., Nike-Fiocchi Sportlőszergyártó Kft., MindShare Médiaügynökség Kft., 1037 Budapest, Lajos u. 80.

- Honvéd Együttes, Pentaton Művész és Koncertügynökség Kft., Publika Kulturális és Rendezvényszervező Kft.

- EXTREME Kft., 2024 Kisoroszi, Szőlő u. 793/1 WELL Reklámügynökség Kft. PanMedia Western Médiaügynökség Kft., Special Event Budapest Kft.

- h.a.t. Reklám Kft., MAFILM Szcenika Kft., Omega Trading Kft.

- Multimedia Concerts Kft.