Márk
13 °C
28 °C

Veres János szerint a látszat csal

2001.04.26. 19:33
A politikusok vagyonbevallása alapján feltehetően Veres János szocialista honatya a leggazdagabb országgyűlési képviselő. A honatyának 62 millió forint lapul a bankszámláján, s 56 millió forinttal tartoznak neki. Ezenkívül hét ingatlannal, rengeteg szántófölddel, szőlővel és gyümölcsössel rendelkezik. Veres büszke arra, hogy a három generáció által megtermelt vagyonát nem herdálta el, hanem tovább gyarapította. Úgy érzi azonban, hogy van még néhány, nála sokkal tehetősebb politikus, akik ügyesen kijátsszák a vagyonnyilatkozat intézményét.
Az új vagyonnyilatkozatok szerint jónéhány több tízmillió forinttal, jól jövedelmező üzleti érdekeltséggel, házakkal és termőföldekkel rendelkező parlamenti képviselő ül a parlamentben. Közülük Veres János szocialista honatya tűnik a leggazdagabbnak, aki hét ingatlannal, több hektárnyi szántófölddel, erdővel, jelentős szőlőterülettel és gyümölcsössel rendelkezik. Ezenkívül 62 millió forint lapul a bankszámláján, s 56 millió forinttal adósak neki. A minisztereket is megillető Audi A6-ossal közlekedő politikus több üzleti vállalkozásban is érdekelt.

Veres János
Veres János az Indexnek elmondta: büszke arra, hogy a három generáció által megtermelt vagyonát nem herdálta el, hanem még tovább gyarapította. Nagyapja elsőként termesztett Nyírbátor mellett almát, s a városban nekik volt elsőként gépkocsijuk 1960-ban. Azt azonban nem kívánja senkinek sem, hogy úgy jusson több hektár termőföldhöz, mint ő. Veres ugyanis egyke gyerekként édesapja halála után örökölte meg a földeket, amelyek állítása szerint egy budapesti lakás értékét teszik ki. A politikus szerint nem ő a legtehetősebb képviselő, a látszat csal. Nem akarta ugyanis néhány képviselőtársával ellentétben más családtagja nevére íratni az értékeit, így a família összes ingó és ingatlan vagyonát bevallotta.

A vagyonnyilatkozatok szerint Wekler Ferenc SZDSZ-es honatya követi Veres Jánost a leggazdagabbak sorában. Budapest III. kerületi családi házán kívül nagyon sok zártkerttel, szántófölddel, legelővel és gyeppel rendelkezik. Ezenkívül 6 millió forintnyi takarékbetétje van, 75 ezer USA dollár (22 millió 500 ezer forint) és ezer márka (130 ezer forint) megtakarított pénze s 24 millió forintnyi részvénye van. Több mint 33 millió forinttal tartoznak neki, emellett ő is felhalmozott 15 millió forintos adósságot.

15%
3899 Ft
3315 Ft
15%
2999 Ft
2550 Ft