Gyurcsány vasárnap is fogad

2004.09.10. 07:16
Vasárnap reggeltől estig óránként fogadja a minisztereket a kijelölt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc. A Népszabadság úgy tudja, hogy az egyeztetések összefüggnek Gyurcsánynak azzal a korábbi kijelentésével, hogy "egy céget sem a könyvelők irányítanak", vagyis ne kizárólag a PM szava legyen a meghatározó a költségvetés összeállításánál.
Vasárnap reggel nyolctól este nyolcig "rendel" a kijelölt miniszterelnök - írja a Népszabadság. Gyurcsány Ferenc óránként fogadja majd a minisztereket, akik lehetőséget kapnak, hogy tárcájuk 2005-ös költségvetésével kapcsolatban egyeztessék terveiket.

Az egyeztetések összefüggnek Gyurcsánynak azzal a korábbi kijelentésével, hogy "egy céget sem a könyvelők irányítanak", vagyis ne kizárólag a Pénzügyminisztérium szava legyen a meghatározó.

A miniszterelnök-jelölt maga is szeretné tudni, hogy a miniszterek mit tartanak tárcájuk legfontosabb jövő évi céljainak, és a kijelölendő szigorú keretek között mire költenének többet, mire kevesebbet. A készülő 2005-ös büdzsével párhuzamosan az idei költségvetést is átvizsgálja munkatársaival a miniszterelnök-jelölt- írja pénteki számában a Népszabadság.

A megbeszéléseken várhatóan részt vesz Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kiss Péter kancelláriaminiszter is.