Huba
17 °C
33 °C

Rendőrségi eljárás a Nyírő sztárszülésze ellen

2006.09.16. 10:45
Fölösleges műtétekre utalta be pácienseit, amikért ráadásul százezreket kért el dr. V. Attila, a Nyírő Gyula Kórház egyik szülésze - legalábbis páciensei szerint. Az ügyben a Népszabadság értesülései szerint a rendőrség és az Országos Egészségügyi Pénztár is vizsgálódik.

Feljelentették a Nyírő Gyula Kórház egyik szülészét volt páciensei. A betegek szerint dr. V. Attila fölösleges műtéteket akart végrehajtani rajtuk és pénzt is kért az operációkért, amiket elvileg az egészségpénztár is finanszíroz, írja a szombati Népszabadság.

Hiányzott a kölcsönös bizalom

N. Tibor, az egyik páciens férje szerint V. a magánrendelőjében végzett ultrahangos vizsgálat után négy mióma eltávolítását javasolta műtéti úton, amiért 150 000 forintot kért. Ám amikor a műtét előtt a házaspár kézhez kapta az ultrahangos felvételeket, azokon egy másik asszony neve szerepelt. Állításuk szerint az orvos ekkor a "kölcsönös bizalom hiányára" hivatkozva visszalépett N. Tiborné kezelésétől, írja a Népszabadság.

A lap értesülései szerint N.-éken kívül még három asszony jelentette fel V. Attilát. Egyikük vádjai szerint az orvos 150-200 000 forintot kért egy műtétért, - mondván, azt az egészségbiztosító nem támogatja - amit további 50-100 000 forinttal kellett volna megfejelni, mert egy német szakorvos is jelen lett volna.

Pénzért szakértett az ingyenes segítség?

A Nyírő Gyula Kórház és a német állampolgárságú orvos, K. Ottó között létrejött szerződés szerint azonban a doktor díjazás nélkül vállalta a szakmai munkát. Ráadásul a műtéteket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai alapján a tb-kasszából is finanszírozták. Az OEP a hivatalos vizsgálat lezárulta után a rendőrséghez fordult..

A Nyírő Gyula Kórház nem tudta megerősíteni az OEP vizsgálatáról szóló értesüléseket a Népszabadságnak. Annyit nyilatkoztak, hogy a kórháznak bizonyosan nem származott extra bevétele V. tevékenységéből. Az orvos a hónap elején mindenesetre közös megeggyezéssel távozott a kórház meddőségi centrumának éléről. V. Attila a kórházigazgató utasítására hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a lapnak.