Olivér
4 °C
8 °C

Rendőrségi eljárás a Nyírő sztárszülésze ellen

2006.09.16. 10:45
Fölösleges műtétekre utalta be pácienseit, amikért ráadásul százezreket kért el dr. V. Attila, a Nyírő Gyula Kórház egyik szülésze - legalábbis páciensei szerint. Az ügyben a Népszabadság értesülései szerint a rendőrség és az Országos Egészségügyi Pénztár is vizsgálódik.

Feljelentették a Nyírő Gyula Kórház egyik szülészét volt páciensei. A betegek szerint dr. V. Attila fölösleges műtéteket akart végrehajtani rajtuk és pénzt is kért az operációkért, amiket elvileg az egészségpénztár is finanszíroz, írja a szombati Népszabadság.

Hiányzott a kölcsönös bizalom

N. Tibor, az egyik páciens férje szerint V. a magánrendelőjében végzett ultrahangos vizsgálat után négy mióma eltávolítását javasolta műtéti úton, amiért 150 000 forintot kért. Ám amikor a műtét előtt a házaspár kézhez kapta az ultrahangos felvételeket, azokon egy másik asszony neve szerepelt. Állításuk szerint az orvos ekkor a "kölcsönös bizalom hiányára" hivatkozva visszalépett N. Tiborné kezelésétől, írja a Népszabadság.

A lap értesülései szerint N.-éken kívül még három asszony jelentette fel V. Attilát. Egyikük vádjai szerint az orvos 150-200 000 forintot kért egy műtétért, - mondván, azt az egészségbiztosító nem támogatja - amit további 50-100 000 forinttal kellett volna megfejelni, mert egy német szakorvos is jelen lett volna.

Pénzért szakértett az ingyenes segítség?

A Nyírő Gyula Kórház és a német állampolgárságú orvos, K. Ottó között létrejött szerződés szerint azonban a doktor díjazás nélkül vállalta a szakmai munkát. Ráadásul a műtéteket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatai alapján a tb-kasszából is finanszírozták. Az OEP a hivatalos vizsgálat lezárulta után a rendőrséghez fordult..

A Nyírő Gyula Kórház nem tudta megerősíteni az OEP vizsgálatáról szóló értesüléseket a Népszabadságnak. Annyit nyilatkoztak, hogy a kórháznak bizonyosan nem származott extra bevétele V. tevékenységéből. Az orvos a hónap elején mindenesetre közös megeggyezéssel távozott a kórház meddőségi centrumának éléről. V. Attila a kórházigazgató utasítására hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a lapnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?