Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Várhegyi otthagyja a Fideszt

2006.05.11. 14:29
Távozik a Fidesztől, és a magánszférában dolgozik tovább Várhegyi Attila, a párt kampányigazgatója. A drága kampány és az újabb ellenzéki négy év miatt a pártközpontban is létszámcsökkentésre számítanak, eddig azonban csak a volt kommunikációs igazgató, Fekete Zoltán szerződése szűnt meg.

Otthagyja a pártot a Fidesz régi kemény magjának egyik tagja. Várhegyi Attila a 2006-os választási küzdelemben Orbán Viktor pártelnök bizalmát élvezve gyakorlatilag Rogán Antal kampányfőnökkel egyenrangú vezetőként, a Fidesz kampányigazgatójaként dolgozott. Várhegyi az utóbbi években keveset szerepelt, a volt szolnoki polgármester és egykori választmányi elnök ugyanis - saját elhatározásából - kivonta magát a nyilvános politizálásból.

Fizetett alkalmazott volt

2002-ben az ellene hozott jogerős ítélet megszületése után lemondott a képviselőségről, azóta a Fidesz fizetett alkalmazottjaként töltötte be a pártigazgatói, majd a kampányigazgatói posztot. Az utóbbi hónapokban irányítása alá tartozott a Szentkirály utcai pártközpont működése, és az ő kezében futottak össze a szálak a kampány összes nagyobb eseményének szervezésekor is.

Várhegyi Attila

Információink szerint Várhegyi Attila a jövőben saját cégével a reklámszakmában próbál szerencsét. Az Index kérdésére Várhegyi a távozásáról szóló híreket nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni. Forrásaink szerint a párt szervezési, irányítási feladatait Kubatov Gábor, a Polgárok Háza vezetője veszi majd át. Kubatov volt a kampányszervezet külön ágának, a választási mozgosítás megszervezésnek felelőse, újabban pedig ő kapott megbízást a fővárosi vereség okainak analizálásra. Kubatov, Orbán újabb bizalmasaival együtt, előkelő listás helyével parlamenti mandátumot is szerzett.

Várják a leépítést

Úgy tudjuk, hogy a választási vereség óta csak félgőzzel működő pártközpont alkalmazottai arra számítanak, hogy a pártkasszát jelentősen megterhelő kampánykiadások miatt újabb racionalizálás várható a szervezetben. A pártvezetés ugyanis többször jelezte, hogy nem kívánja fenntartani a pártot és frakciót kiszolgáló, párhuzamosan működő sajtóosztályokat, és az újabb ellenzéki években inkább az országgyűlési képviselőcsoporthoz koncentrálják az erőket. Több forrásunk szerint az sem kizárt, hogy a spórolás érdekében a hét évre leszerződött Szentkirályi utcai székház bérletét is szüneteltetnék, vagy valamilyen konstrukcióban továbbadnák.

A várt leépítések egyelőre nem következtek be, eddig csupán Fekete Zoltán, a párt korábbi kommunikációs igazgatójának szerződését nem hosszabbították meg.