Benedek
-4 °C
5 °C

Ötven zavargót talált meg eddig a rendőrség

2006.11.23. 17:40
A fővárosi zavargások kapcsán 67 embert még keresnek a rendőrök.

Az őszi fővárosi zavargásokkal kapcsolatban csütörtökig 266 személyt azonosított a BRFK speciális nyomozócsoportja, 203 embert tanúként hallgattak meg, ötven embert pedig meggyanúsítottak - mondta el az MTI érdeklődésére csütörtökön a BRFK helyettes szóvivője.

Tafferner Éva hozzátette: a gyanúsítottakat elsősorban garázdaság miatt vonták eljárás alá. A BRFK speciális nyomozócsoportja az MTV ostroma után alakult meg, hogy televíziós felvételek és fotók alapján azonosítsák a bűncselekményt elkövetőket. Ez a nyomozócsoport keresi többek között Budaházy Györgyöt is, akit a a szovjet emlékmű megronglása miatt köröznek.

A speciális nyomozócsoport az október 23-i rendbontások felvételeit is vizsgálta, illetve vizsgálja. A rendőrség honlapján található adatok szerint 67 embert keresnek a szeptemberi és októberi eseményekkel összefüggésben. Az oldalon látható fotókon szereplők szerepét a rendőrség tisztázni szeretné, tehát nem állítják azt, hogy valamennyien bűncselekményt követtek volna el - hangsúlyozta a szóvivő.