Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Újra gyülekeznek a Kossuth téri tüntetők

2006.11.21. 18:56
Ezúttal a refomok és a magyar föld kifosztása ellen hirdették meg demonstrációjukat a Kossuth téren másfél hónapig gyülekező tüntetők.

"Honfitársaink! Folytatjuk a Kossuth téri forradalmat" - olvasható abban a körlevélben, amelyet szerkesztőségünk is megkapott. A Kossuth téren alakult, de onnan száműzött Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Forradalmi Nemzeti Bizottmány nevű szervezetek szombaton délutánra a Regnum Marianum keresztjéhez "népgyűlést" hívnak össze.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

A szervezők a "reformnak nevezett kifosztás" és a magyar föld "kiárusítása" ellen hívják a Felvonulási térre szimpatizánsaikat. A két szervezetről az elmúlt hetekben alig lehetett hallani. A tüntetők először szeptember 18-án gyülekeztek a Kossuth téren nem sokkal azután, hogy Gyurcsány Ferenc május 26-i zárt körben, az MSZP-frakciója előtt elhangzott beszéde a nyilvánosságra került. A Kossuth térieknek nevezett tüntetők október 23-a előtti éjszaka a rendőrség oszlatása után hagyták el a teret, amelynek azóta húsz centiméter mélyen a talaját is kicserélték.