Viola
-6 °C
-2 °C

Húsz gyilkosságot vallott be az igazságszérumtól

2007.02.15. 16:22
Húsz gyilkosságot vallott be egy feltételezett indiai sorozatgyilkos "igazságszérum" hatása alatt, számolt be róla csütörtökön egy indiai televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Az indiai NDTV híradása szerint a 36 éves férfi a kihallgatáson húsz, Mumbaiban (korábbi nevén Bombay) elkövetett gyilkosságról kijelentette, hogy ő volt a tettes. Azt is mondta, hogy "pszichopata" és "szereti a vér színét".

Hozzátette, hogy áldozatait - akiket előbb leütött, majd agyonszúrt - főleg szegények és hajléktalanok közül választotta ki, mert esetükben a rendőrség nem folytat olyan alapos nyomozást.

A gyanúsítottnak nátrium-pentothalt adtak be kihallgatása előtt. A szer használata vitatott, Indiában a segítségével nyert információkat nem lehet bírósági tárgyaláson bizonyítékként felhasználni.

A szervezetbe jutva a vegyület befolyásolja az ítélőképességet és a koncentrációképességet, és gátlástalan közlékenységet vált ki.

Az utóbbi hetekben Indiában több sorozat gyikossádra is fény derült, december óta folyamatosan hasonló esetek töltik ki az újdelhi lapok címlapjait.

Az Újdelhihez közeli Nithari faluban több gyermek csontvázát találták meg. Az ügyben egy üzletembert és egy helybeli segítőjét tartóztatták le nemi erőszak és gyilkosság gyanújával.

A rendőrség adatai szerint az eltűntek szegények és gyerekek voltak, és még 38 gyerek hiányzik a faluban, akik eltűnését jelezték a családok.

Egy hármas csoportot a déli Hyderabad városban fogtak el, ők legalább kilenc emberrel végeztek úgy, hogy kővel szétzúzták az áldozatok fejét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!