Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Lefejeztek egy idős nőt a XI. kerületben

2005.04.06. 13:57
Szerda reggel egy idős hölgy lefejezett holttestére lelt hozzátartozója a XI. kerületi Albert utcai lakótelep egyik panelházának nyolcadik emeletén. Az egyik lakó szerint azon az emeleten több lakás is üres, ezért a tettesek azt csinálhattak, amit akartak, senki nem hallhatott semmit.

Brutálisan meggyilkoltak egy idős hölgyet a XI. kerületben, az áldozat lefejezett holttestére hozzátartozója talált rá. A helyszínelés ezekben a pillanatokban is tart, a rendőrség csak annyit közölt, a hölgy 75 éves volt. A halál okát csak a halottkém jelentése után tudják megmondani, így még nem tudni, hogy a halál beállta előtt vagy után fejezték-e le a nyolcadik emeleten lakó nőt.

A nyomrögzítők még dél körül is a helyszínen dolgoztak, ezért arra nézve sincs semmilyen adat, hogy erőszakos behatolásnak, dulakodásnak vannak-e nyomai, illetve hogy hányan lehettek az elkövetők.

Zárkózott volt


Klikk a képre!

Az Index az Albert utcai lakótelepi ház egyik nyolcadik emeleti lakójától úgy értesült, az áldozat nagyon zárkózott volt. Bár ugyanazon a szinten laktak, csak a liftben találkoztak.

A lakó elmondása szerint a nénihez csak fia és lánya járt föl, feltehetően egyikük találta meg a holttestet, és értesítette a rendőröket szerda reggel fél nyolckor.

Sötét hely

Egy másik emeleti szomszéd elmondta, bár a nénit zárkózottnak ismerték meg, mégis nagyon aranyos, közlékeny volt, amikor a lépcsőházban összefutottak vele. A lakó elmondta, előző nap éjjel egyig fent voltak, de semmi gyanúsat nem hallottak, pedig szokásuk ellenőrizni, ki jön, ki megy, mert a vékony falak miatt a kulcszörgésre is felfigyelnek.

A panelház nyolcadik emeletének az a része, ahol a néni lakott egyébként igen sötét, "kihalt" hely, sokan ritkán tartózkodnak otthon, és főleg idős, rosszul látó emberek lakják az emeletet, mondta el az Indexnek az egyik lakó.

A nyolcadikon több lakás is üres, ezért a tettesek azt csinálhattak, amit akartak, senki nem hallhatott semmit, mondta a helyszínen tartózkodó újságíróknak egy idős nő, aki saját bevallása szerint gyakran fél, mivel a nyugodtnak tűnő környék egyáltalán nem biztonságos.