Valér
-2 °C
0 °C

Áram ütött agyon egy gyereket

2007.05.03. 16:06
Egy bottal piszkálta a felsővezetéket, az áramütéstől azonnal életét vesztette egy 15 éves fiú, aki két társával együtt az iskola után a Gubacsi híd peremén töltötte a délutánt.

Azonnal életét vesztette az a 15 éves gyerek, akit agyonütött az áram, amikor bottal piszkálta a vasúti felsővezetéket a Gubacsi hídnál, értesült a HavariaPress.


Az áldozat és a tűzoltók a helyszínen (Fotó: Index)

A Gubacsi híd XX. kerületi hídfőjénél csütörtökön délután három 15-16 éves gyerek ült ki a híd alatt húzódó vasútvonal fölötti betonszegélyre. Egyikük bottal kezdte piszkálni a vezetéket, amikor az áram váratlanul ívet húzott a testén keresztül.

A MÁV-nál csütörtökön nem sokkal délután 2 óra előtt észlelték, hogy Ferencváros pályaudvar és Dömsöd közötti vasúti szakaszon felsővezeték-zárlat keletkezett. A szakemberek ellenőrizték az említett szakaszt, és akkor fedezték fel a pesterzsébeti felüljáróról a felsővezetékre lógó gyermeket, ekkor értesítették a rendőrséget, mondta Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. szóvivője az MTI-nek.

A fiú azonnal életét vesztette, két hasonló korú társa pedig sokkot kapott a történtek miatt. A haláleset körülményeit a rendőrség a helyszínen vizsgálja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!