Paszkál
10 °C
15 °C

Lövöldözés, robbantás, egy halott Törökszentmiklóson

2005.08.25. 10:08
Ellenőrzőpontokat kellett felállítani Törökszentmiklóson azután, hogy szerdán délután két család egymásra támadt, lövések dördültek, robbanás hallatszott. Egy ember meghalt, a családtagokat megyei erősítéssel sikerült szétválasztani.

Egy halottja és húsz sérültje van annak a verekedésnek, amelyben két roma család tagjai estek egymásnak szerdán délután Törökszentmiklóson. A két ellenséges család egy régi, most ismét kiújult sérelem miatt esett egymásnak egy városszéli utcában.

A verekedésben 50-60 ember vett részt szúró- és vágóeszközökkel, a véres adok-kapok közepette lövés dördült, és egy robbanószerkezet is működésbe lépett. A fegyver vagy fegyverek beazonosítása jelenleg is tart. A HavariaPress úgy értesült, hogy a csata közben kézigránát robbant.

Egy 51 éves férfi a robbanásban szerzett sérüléseibe a kórházba szállítás közben meghalt. A húsz sérült közül háromnak az állapota életveszélyes, hatan súlyos, tizenegyen könnyű sérülésekkel kerültek a szolnoki Hetényi kórházba.

A rend helyreállításában a törökszentmiklósi rendőröknek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Szolnok városi kapitányságról érkezett rendőrök segítettek.

A rendőrség a további összetűzések megakadályozása érdekében ellenőrző pontokat állított fel a városban a kórháznál és két család lakóhelye közelében, illetve nyolc verekedőt előállított a helyi kapitányságra. Közben kiderült, hogy a két család néhány héttel ezelőtt már összecsapott egymással.