Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lövöldözés, robbantás, egy halott Törökszentmiklóson

2005.08.25. 10:08
Ellenőrzőpontokat kellett felállítani Törökszentmiklóson azután, hogy szerdán délután két család egymásra támadt, lövések dördültek, robbanás hallatszott. Egy ember meghalt, a családtagokat megyei erősítéssel sikerült szétválasztani.

Egy halottja és húsz sérültje van annak a verekedésnek, amelyben két roma család tagjai estek egymásnak szerdán délután Törökszentmiklóson. A két ellenséges család egy régi, most ismét kiújult sérelem miatt esett egymásnak egy városszéli utcában.

A verekedésben 50-60 ember vett részt szúró- és vágóeszközökkel, a véres adok-kapok közepette lövés dördült, és egy robbanószerkezet is működésbe lépett. A fegyver vagy fegyverek beazonosítása jelenleg is tart. A HavariaPress úgy értesült, hogy a csata közben kézigránát robbant.

Egy 51 éves férfi a robbanásban szerzett sérüléseibe a kórházba szállítás közben meghalt. A húsz sérült közül háromnak az állapota életveszélyes, hatan súlyos, tizenegyen könnyű sérülésekkel kerültek a szolnoki Hetényi kórházba.

A rend helyreállításában a törökszentmiklósi rendőröknek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Szolnok városi kapitányságról érkezett rendőrök segítettek.

A rendőrség a további összetűzések megakadályozása érdekében ellenőrző pontokat állított fel a városban a kórháznál és két család lakóhelye közelében, illetve nyolc verekedőt előállított a helyi kapitányságra. Közben kiderült, hogy a két család néhány héttel ezelőtt már összecsapott egymással.