Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Tömegverekedés a raliversenyen

2004.10.23. 20:26
Teljesen elvesztették önuralmukat a szemerei rali rendezői. Az egyelőre ismeretlen okból megvadult biztonságiak csapatostul támadtak a nézőkre, ólmos bottal verték a földön fekvőket. Egy ember súlyosan, kettő könnyebben megsérült.
Tömegverekedés tört ki egy raliversenyen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A szemerei autóverseny gyorsasági szakasza éppen véget ért, amikor a verseny rendezői eddig ismeretlen okokból összetűzésbe keveredtek a nézőkkel.

A biztonságiak rádión értesítették a kollégáikat, majd az immár tizenöt fősre duzzadt gárda válogatás nélkül ütlegelni kezdte a nézőket. A Havaria Press jelentése szerint négy biztonságiak annyira nekivadultak, hogy földön fekvő embereket is rugdostak. A hírügynökség szerint a rendezők még az amúgy illegális viperát, egy kb. egyméteres, hajlékony, a végén ólomgolyóval megerősített botot is bevetették.

A viperával verekedő rendezők végül egy rendszám nélküli autóval hagyták el a helyszínt, a lezárt pályán a menetiránnyal szemben.

A megvert nézők közül egy ember súlyos, kettő könnyebb sérüléseket szenvedett. A megyei rendőrfőkapitányság garázdaság ügyében indított vizsgálatot. A viperával verekedő biztonságiak közül egyet előállítottak, hármat még keresnek, de személyazonosságuk ismert, közölte a megyei kapitányság az MTI-vel.