Gellért, Mercédesz
12 °C
22 °C

Életfogytiglant kaphat a sátánista pedofil

2003.09.15. 15:58
Tíz gyermekkel kezdeményezett szexuális kapcsolatot a vádirat alapján egy ötvenéves amerikai férfi. A gyerekeket azzal fenyegette meg, ha ellenállnak neki, ő meg fog halni.
Oakland megye bírósága valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetésre ítéli az ötvenéves Robert Basat-t, akit szexuális erőszak és megrontás vádjával találtak bűnösnek.

Basat kilenc gyermeket bírt rá a többszöri fajtalankodásra, letartóztatása idején pedig már a tizedik áldozat meggyőzésén dolgozott. A pedofil a nyolcvanas években kezdte tevékenységét.

Ahol nem volt férfi a háznál

Robert Basat
Basat általában a szülőkkel került először jó viszonyba, hogy a gyerekek megbízzanak benne. Az áldozat családjából minden esetben hiányzott az erős férfi, általában az apa, értesült a The Oakland Press.

A férfi azt állította a fiúknak, hogy a spermájukra van szüksége, mert különben meghal. A férfi ellen négy fiú és egy lány tett vallomást. Basat a szexuális aktus közben a feketemágia rítusainak is eleget tett, áldozata nyakára például medált akasztott.

Borzasztó sé hihetetlen

"A férfi által elkövetett tettek annyira borzasztóak és hihetetlenek, hogy azt hihetnénk, egy tévéfilmben történtek meg." - nyilatkozta az ügyész, Cheryl Matthews a tárgyalás után.

Basat tagadja a vádakat. A vádirat szerint ugyanakkor a férfi kilenc és tizenkét év közötti gyerekeket választott ki, akikkel, miután pubertás korba léptek, szakított, majd új áldozatokat keresett.

Basat-t valószínűleg október 17-én fogják életfogytiglani börtönbüntetésre ítélni.