Nóra, Lili
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Rossz címre mentek a krími kommandósok

2009.02.23. 15:19 Módosítva: 2009.02.23. 15:21
Súlyos, maradandó sérülés szenvedett egy ember egy téves kommandós támadásban Ukrajnában.

Egy ember karja leszakadt, amikor rendőrségi terrorelhárítók tévedésből rossz címre mentek ki és egy vétlen családot támadtak meg Ukrajnában a Krím félszigeten. A balesetet egy riasztógránát okozta. A Berkut egység parancsnoksága bocsánatot akar kérni a családtól.

Az ukrán rendőrség Berkut különleges egységének tagjai egy veszélyes bűnözőt akartak elfogni a Krím-félszigeten, ám rossz címre mentek ki - számolt be az eseményről hétfőn a Komszomolszkaja Pravda ukrajnai kiadása. A kommandó tíz állig felfegyverkezett tagja a Szimferomolhoz közeli Mirnoje (magyarul: Békés) falucskában rohamozták meg az egyik családi házat.

Előbb rendkívüli fény- és hanghatást okozó gránátokat dobtak be az ablakon, majd a földre teperték az odabent álmából felriadó családot. Az egyik gránát a felrobbanásakor leszakította a ház tulajdonosának karját.

A család egyik tagja a sajtónak elmondta, hogy már mindannyian megbilincselve feküdtek a feldúlt lakás padlóján, amikor a kommandós egység egyik civil ruhás tagja telefonon jelentést tett, hogy téves címet támadtak meg.

Alekszandr Dombrovszkij, az ukrán belügyminisztérium Krím-félszigeti főosztályának szóvivője bejelentette, hogy a lehető leghamarabb bocsánatot fognak kérni a tévesen megtámadott a családtól.