Két-három embert keresnek Tatárszentgyörgy miatt

2009.02.25. 06:37 Módosítva: 2009.02.25. 14:23
Az ötéves kisfiút hátulról érte a 18 sörét. A támadók ugyanolyan kaliberű fegyvert használtak, mint Nagycsécsen.

Rendőrségi források szerint két-három embert keresnek a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében - írta szerdai számában a Népszabadság. Az újságcikk szerint vagy fanatikus szélsőségesekről van szó, akik személyes bosszúból vagy politikai szándékkal követik el bűntetteiket, vagy uzsorások bérelték fel a gyilkosokat, hogy megfélemlítsék az adósaikat.

Ez utóbbi verziónak azonban ellentmond, hogy az uzsorások mindig egy-egy településre koncentrálnak, Nagycsécs és Tatárszentgyörgy között azonban több száz kilométer a távolság. A rendőrség, akárcsak korábban, most is bekéri az autópályák forgalomfigyelő kameráinak és a sztrádák mentén lévő benzinkutak kameráinak felvételeit - írta a napilap.

A lap értesülése szerint ugyanakkora kaliberű vadászfegyverrel lőttek Tatárszentgyörgyön, mint november 3-án, a Borsod megyei Nagycsécsen.

A szerdai Blikk arról számolt be, hogy a helyszíni szemle adatai szerint a támadók legalább ketten voltak: egyikük a tetőre dobta a benzines palackot, majd amikor a tetőszerkezet lángra kapott, másikuk egy duplacsövű vadászpuskát célra tartva a bejárattól mintegy öt méterre várta, hogy a bent lakók kimeneküljenek a házból.

Az első lövés Csorba Róbertet érte, a szíve alatt öt sörét hatolt a mellkasába. Kisfia, Robi hátában 18 sörétet találtak az orvos szakértők. Kislányát, Biankát négy sörét érte az oldalán, így ő súlyos sérülésekkel, de túlélte a támadást - közölte a lappal a nyomozás egy névtelenséget kérő illetékese.

Mohácsi Viktória rendőri védelmet kapott

Az utóbbi hetekben többször életveszélyesen megfenyegették Mohácsi Viktóriát, az SZDSZ európai parlamenti képviselőjét, ezért ő és lakása is állandó rendőri védelem alatt áll.