Kulturáltan szórakoztak Cozma gyilkosai

2009.03.02. 18:47 Módosítva: 2009.03.02. 18:51
Soha nem jártak korábban a veszprémi Patrióta Lokálban azok az emberek, akiket Marian Cozma megölésével gyanúsítanak, és nem igaz, hogy védelmi pénzt kértek a lokál tulajdonosaitól, többek között ez áll abban a közleményben, amelyben először szólalnak meg a Patrióta üzemeltetői.

Az üzemeltetők leírása szerint a körülbelül 15 fős társaság az emeleten ült le és kulturáltan szórakozott. A társaság tagjai nem jártak korábban a veszprémi Patrióta Lokálban, és nem igaz, hogy védelmi pénzt kértek a lokál tulajdonosaitól, szögezi le a közlemény. Egy óra múlva néhányan lejöttek az alagsori klubba, ahol épp akkor jelent meg Cozma a barátnőjével, akivel táncolni indult. A közlemény szerint a gyanúsítottak szinte azonnal kinézték maguknak őket és lökdösődés indult.

Maga a dulakodás legfeljebb fél percig tartott. A román kézilabdás Cozma ezt követően már rohant felfelé, hárman pedig utána. Többen lent maradtak, hogy csitítsák a tömeget, köztük a tulajdonosok is, ketten pedig az emeletről rohantak lefelé, majd ki az utcára.

A bár üzemeltetői állítják: a híresztelésekkel ellentétben van biztonsági alkalmazott a helyen, a rendőrséget is a személyzet hívta először, amint észlelték a dulakodást. Amikor a biztonsági őr kilépett az utcára, Cozma már a földön feküdt, a gyanúsítottaknak pedig nyomuk sem volt. A mentők körülbelül 10, a rendőrség 15 perc múlva érkezett a helyszínre.

A dokumentum szerint az összesen 120 négyzetméter alapterületű szórakozóhelyen 7 beltéri infra ipari kamera van, ezért kapták meg tavaly az év legbiztonságosabb szórakozóhelye címet. A bár tulajdonosai úgy vélik, az egyetlen mód, amivel megakadályozhatók a hasonló tragédiák, ha a szórakozóhelyek a jelenleginél sokkal jobban szűrik a vendégeket. Például londoni mintára csak kártyával lehet bemenni, amely megszerzéséhez ajánlóra és a személyes adatok megadására van szükség.

Az üzemeltetők azt is leírták, hogy azért álltak most a nyilvánosság elé, mert sok jogtalan vád érte őket, és számos téves feltételezés, csúsztatás jelent meg az elmúlt hetek során a sajtóban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport