Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Börtönbe megy a gereblyés gyilkos

2009.04.28. 13:00 Módosítva: 2009-04-28 13:16:09
Jogerőre emelkedett annak a balástyai asszonynak a büntetése, aki tavaly márciusban többször úgy megütött egy részeg helybeli férfit, hogy elesett, beverte a fejét, majd nem sokkal később meghalt.

A szegedi ítélőtábla jogerősen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte azt az asszonyt, aki egy gereblyével úgy vágott hátba egy férfit tavaly márciusban, hogy az összeesett, majd belehalt a sérüléseibe.

Az asszony eddig házi őrizetben volt, most azonban börtönbe kell vonulnia. A Szegedi Ítélőtábla ezzel helyben hagyta a Csongrád Megyei Bíróság korábbi ítéletét. A kiszabott szabadságvesztésbe a bíróság beleszámítja a 2009. január 15. óta a jogerős ítéletig házi őrizetben töltött időt.

A rokkantnyugdíjas özvegyasszony tavaly március 16-án délután balástyai háza előtt az utcán, egy létrán állt, és metszette a cseresznyefát. Ekkor ért oda egy részeg férfi, aki az akkori vizsgálatok alapján heveny alkoholmérgezés állapotában volt. A férfi összevitatkozott az özveggyel, majd létrástól feldöntötte az asszonyt, aki a földre esett, és arcán, bal felkarján valamint jobb alkarján megsérült.

Miután az asszony felkelt a földről, magához vette a gereblyéjét, és azzal tarkón vágta a részeg férfit, aki elesett. Ezután még egy levágott ággal is fejen ütötte. A férfi elveszítette az egyensúlyát, hanyatt esett, a fejét a betonútba verte, és meghalt.

A szakértői vizsgálatok szerint a férfi halálát traumás lágyagyburok alatti vérzés idézte elő. A halál beálltában a heveny alkoholmérgezéses állapot is szerepet játszott.

Az asszonyt halált okozó testi sértés miatt ítélte el a szegedi ítélőtábla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?