Börtönbe megy a gereblyés gyilkos

2009.04.28. 13:00 Módosítva: 2009.04.28. 13:16
Jogerőre emelkedett annak a balástyai asszonynak a büntetése, aki tavaly márciusban többször úgy megütött egy részeg helybeli férfit, hogy elesett, beverte a fejét, majd nem sokkal később meghalt.

A szegedi ítélőtábla jogerősen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte azt az asszonyt, aki egy gereblyével úgy vágott hátba egy férfit tavaly márciusban, hogy az összeesett, majd belehalt a sérüléseibe.

Az asszony eddig házi őrizetben volt, most azonban börtönbe kell vonulnia. A Szegedi Ítélőtábla ezzel helyben hagyta a Csongrád Megyei Bíróság korábbi ítéletét. A kiszabott szabadságvesztésbe a bíróság beleszámítja a 2009. január 15. óta a jogerős ítéletig házi őrizetben töltött időt.

A rokkantnyugdíjas özvegyasszony tavaly március 16-án délután balástyai háza előtt az utcán, egy létrán állt, és metszette a cseresznyefát. Ekkor ért oda egy részeg férfi, aki az akkori vizsgálatok alapján heveny alkoholmérgezés állapotában volt. A férfi összevitatkozott az özveggyel, majd létrástól feldöntötte az asszonyt, aki a földre esett, és arcán, bal felkarján valamint jobb alkarján megsérült.

Miután az asszony felkelt a földről, magához vette a gereblyéjét, és azzal tarkón vágta a részeg férfit, aki elesett. Ezután még egy levágott ággal is fejen ütötte. A férfi elveszítette az egyensúlyát, hanyatt esett, a fejét a betonútba verte, és meghalt.

A szakértői vizsgálatok szerint a férfi halálát traumás lágyagyburok alatti vérzés idézte elő. A halál beálltában a heveny alkoholmérgezéses állapot is szerepet játszott.

Az asszonyt halált okozó testi sértés miatt ítélte el a szegedi ítélőtábla.