Erzsébet
1 °C
4 °C

Előzetesben a balástyai gereblyés gyilkos

2008.04.15. 16:13
Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték azt az 54 éves nőt, aki a gyanú szerint gereblyével megölte egy szomszédját. A balástyai nő megszegte a házi őrizet szabályait, valamint elmeállapota is torzulásra utal, így további vizsgálatok elvégzése szükséges a végleges szakvéleményhez.

A Szegedi Városi Bíróság kedden elrendelte annak a balástyai nőnek az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy március 16-án egy gereblyével agyonverte egy utcabeli ismerősét.

A bíróság - ügyészi indítvány alapján - egy hónapos időtartamra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, valamint elmeállapotának az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) történő megfigyelését, mondta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese az ügyben döntő nyomozati bírói ülés után.

A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint a korábban a megyei bíróság által elrendelt házi őrizet szabályait a gyanúsított a rendőri jelentések szerint három alkalommal megszegte, a kijelölt ingatlanból az engedélyezett időponton kívül eltávozott, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, közölte a bírósági szóvivő.

A gyanúsítottal kapcsolatban elkészült igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény alapján az asszonynál paranoid személyiségtorzulás észlelhető, végleges szakvélemény azonban csak az asszony elmeállapotának IMEI-ben történő megfigyelése alapján adható, tudatta Cseh Attila.

A gyanú szerint március 16-án az ötvennégy éves nő a fákat metszette háza előtt, amikor vitába keveredett a későbbi sértettel, egy odaérkező 49 éves férfival. A vita tettlegességig fajult, melynek során az asszony utcabeli ismerősét egy gereblyével többször fejbe ütötte. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?