István, Vajk
17 °C
34 °C

Előzetesben a balástyai gereblyés gyilkos

2008.04.15. 16:13
Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték azt az 54 éves nőt, aki a gyanú szerint gereblyével megölte egy szomszédját. A balástyai nő megszegte a házi őrizet szabályait, valamint elmeállapota is torzulásra utal, így további vizsgálatok elvégzése szükséges a végleges szakvéleményhez.

A Szegedi Városi Bíróság kedden elrendelte annak a balástyai nőnek az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy március 16-án egy gereblyével agyonverte egy utcabeli ismerősét.

A bíróság - ügyészi indítvány alapján - egy hónapos időtartamra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, valamint elmeállapotának az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) történő megfigyelését, mondta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese az ügyben döntő nyomozati bírói ülés után.

A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint a korábban a megyei bíróság által elrendelt házi őrizet szabályait a gyanúsított a rendőri jelentések szerint három alkalommal megszegte, a kijelölt ingatlanból az engedélyezett időponton kívül eltávozott, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, közölte a bírósági szóvivő.

A gyanúsítottal kapcsolatban elkészült igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény alapján az asszonynál paranoid személyiségtorzulás észlelhető, végleges szakvélemény azonban csak az asszony elmeállapotának IMEI-ben történő megfigyelése alapján adható, tudatta Cseh Attila.

A gyanú szerint március 16-án az ötvennégy éves nő a fákat metszette háza előtt, amikor vitába keveredett a későbbi sértettel, egy odaérkező 49 éves férfival. A vita tettlegességig fajult, melynek során az asszony utcabeli ismerősét egy gereblyével többször fejbe ütötte. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.