Ámokfutó egy német középiskolában

2009.05.11. 11:56 Módosítva: 2009.05.11. 13:12
Egy kislány megsérült, mikor egy ember késekkel támadott egy Bonn külvárosában lévő középiskolában hétfő reggel. Az elkövető valószínűleg egy 16 éves diáklány, aki autóval menekült el a helyszínről. Az iskola egyik vécéjében egy Molotov-koktélokkal teli hátizsákot találtak.

Egy maszkos ember késekkel felfegyverkezve tört be egy Bonn külvárosában lévő középiskolába hétfő reggel, és megsebesített egy kislányt, jelentette a The Local című német lap.

01

A gyereket, akinek a keze sérült meg, mikor védekezni próbált a támadóval szemben, kórházba szállították.

A támadóról egyelőre csak annyi derült ki, hogy számos késsel fegyverezte fel magát, a rendőrség még nem közölt több részletet személyazonosságáról.

Az Express című lap szerint a támadó egy 16 éves ukrán származású diáklány lehetett, és valószínűleg autóval menekült el a helyszínről. A rendőrség keresi.

02

A lap arról is beszámolt, hogy az iskola egyik női vécéjében egy hátizsákot találtak, amiben egy rendőrségnek szóló levél és Molotov-koktélok voltak.

A rendőrség reggel nagy erőkkel szállt ki Sankt Augustinba, az Albert Einstein nevű középiskolához, később a zárat feloldották.

A rendőrségi szóvivő szerint a legtöbb diákot gyorsan sikerült kimenekíteni az épületből, csak néhányan rekedtek bent. Az iskolának 800 diákja van.

Németországban különösen érzékeny téma az iskolai erőszak, miután márciusban a 17 éves Tim Kretschmer apja fegyverével kegyetlenül lemészárolt 15 embert egykori iskolájában, majd saját magával is végzett.

Az eset hatalmas vitát kavart, ami elsősorban arról szól, hogy szigorítani kell-e e fegyvertartásról szóló törvényt, vagy be kell-e tiltani az erőszakos videójátékokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport