Molesztálta a rábízott gyerekeket a hajléktalan bébiszitter

2009.06.29. 12:35 Módosítva: 2009.06.29. 12:42
Gyerekeket molesztáló férfit fogott el a rendőrség Budapesten, az ügynek akár húsz sértettje is lehet.

Bébiszitterként hirdette magát egy hajléktalan férfi, majd a rábízott gyerekeket molesztálta, jelentette be Baranyi József alezredes, a IV. kerület rendőrkapitánya hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A rendőrségen egy anya tett feljelentést márciusban, miután kétéves gyereke elmondása szerint a férfi fajtalankodott vele. A rendőrség szakértőt rendelt ki, aki megállapította: a kisfiúval valószínűleg többször megesett a bűncselekmény, mert élményszerűen mesélte el a történteket.

Mint kiderült, a férfi egy közösségi portálon hirdette szolgáltatásait, a fővárosban és Pest megyében dolgozott. Kezdetben 0-5 éves korig, majd három hónapos csecsemőtől kétéves gyerekig vállalt gyerekmegőrzést, vélhetően azért, hogy a gyerekek ne tudjanak beszámolni a velük történtekről.

A nyomozók ezután úgy fogták el a férfit, hogy telefonon felhívták, és bébiszitteri munka ígéretével egy bölcsődéhez csalták.

A nyomozás során a rendőrség áttekintette a férfi kapcsolatait a közösségi portálon, és további húsz olyan esetet talált, amikor megtörténhetett a bűncselekmény. A nyomozók megállapították, hogy a férfi évek óta vállalt gyermekfelügyeletet családoknál ingyen vagy nagyon olcsón, ezért minden bizonnyal tovább fog bővülni a sértettek köre. A férfi feltehetőleg saját hozzátartozójának fiát, lányát is molesztálta.

A nyomozás során több olyan család lett tanúként kihallgatva, ahol a férfi gyermekfelügyeletet vállalt. A szülők több esetben elmondták, hogy gyermekeiken furcsa, gyanús viselkedésjeleket fedeztek fel, többen számon is kérték ezt a férfin, de ő minden esetben higgadtan tagadott.

A rendőrség várja a sértettek jelentkezését, a police.hu oldalon közzétette a gyanúsított fényképét. A kapitány megjegyezte: a kerületben idén ez volt a negyedik ilyen feljelentés.

A rendőrség szemérem elleni erőszakkal gyanúsítja a férfit, annak is a minősített esetével, mivel a férfi a felügyelete alatt álló gyerek sérelmére követte el a bűncselekményt. A férfi tagadja a bűncselekményt elkövetését, de a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport