Hazaengedték a kórházból a légikatasztrófa túlélőjét

2009.07.24. 15:21 Módosítva: 2009.07.24. 15:49
Kiengedték a kórházból azt a tizenéves lányt, aki a múlt hónapi comore-szigeteki légikatasztrófa egyetlen túlélője volt. A repülőgép a rossz időjárási viszonyok miatt zuhant le, állítólag a gép korának is köze lehet a balesethez.

Hazatért a párizsi kórházból az a fiatal lány, aki egyedüli túlélője a júniusi Yemenia-repülőgépkatasztrófának, írja a BBC. A források által 12-14 év közöttire becsült Baya Bakari július 2. óta volt kórházban égési sérülésekkel és kulcscsonttöréssel.

yemenia

A repülőgép Jemen fővárosából, Szanaaból tartott a Comore-szigetekre, és a rossz időjárás miatt zuhant le 153 emberrel a fedélzeten. Baya kiesett a gépből, és csak órákkal később találták meg a vízben, roncsokba kapaszkodva. A lány alig tud úszni, édesapja szerint csoda, hogy túlélte a katasztrófát. Édesanyja életét vesztette a balesetben.

A gép feketedobozának jelzését július 5-én találták meg, azóta hajókkal kutatták a roncs pontos helyét. A Comore-szigetek fővárosában, Moroniban tartott sajtótájékoztatón Luc Hallade francia nagykövet úgy nyilatkozott, hogy a gép feketedobozát több mint ezer méter mélyen találták meg.

Az utasok, akik közül sokan comoreiek, Párizson és Marseille-en át egy Airbus A330-on utaztak, de Szanaaban átszálltak egy régebbi Airbus A310-re. A Franciaországban élő comoreiek sorozatos tüntetéseket szerveztek a légitársaság ellen, állítva hogy a régebbi gép nem volt megfelelő műszaki állapotban a repüléshez.