175 évet kapott a liliomtipró hittérítő

2009.11.13. 21:40
175 év börtönre ítéltek Arkansas államban egy hittérítőt, akit legalább tíz kislány megrontásával vádoltak. Tony Alamo szerint az áldozatnak beállított lányok hazudnak, ügyvédei fellebbezni akarnak.

175 évre börtönre ítélték pénteken az amerikai Arkansas államban Tony Alamo hittérítőt, aki többször is 8-9 éves lányokat kényszerített szexuális viszonyra, és azzal fenyegette meg őket, hogy ha ellenkeznek, nem fognak üdvözülni.

75 éves vallási vezetőt júliusban bűnösnek találták tízrendbeli szexuális visszaélés vádjában. A pénteki bírósági meghallgatáson az Arkansas-i Texarkanában több egykori áldozat is beszámolt arról, hogyan rombolta szét családjukat a férfi. Az egyik korábbi áldozat kijelentette, hogy FBI-ügynök akar lenni, így segíthetne a hasonló molesztálások ártatlan áldozatainak.

Alamo az egész peres eljárás során azzal védekezett, hogy a szerinte áldozatnak beállított nők hazudnak. Ügyvédei közölték, hogy megfellebbezik a büntetést az igehirdető meggyengült egészségi állapotára hivatkozva. Egy szembesítés során azonban kiderült, hogy a lelkész csak egyszer, 2004-ben járt a védelem által beidézett orvosnál, akkor is csak azért, hogy egy szemránckezeléssel megfiatalítsa magát.