Több milliót vitt el a tompai gyilkos

2009.11.30. 09:50 Módosítva: 2009.11.30. 10:00
A disznóól mögé ásta el zsákmányát a 29 éves férfi, miután lemészárolta a családot. Továbbra is állítja, nem pénzért ölt.

A gyilkosság után ki is rabolta áldozatait a tompai gyilkos. A 29 éves kelebiai férfi vallomásában azt mondta a nyomozóknak, hogy a gyilkosság után elvitt az idős házaspártól 2 millió 800 ezer forintot, 17 ezer eurót (több mint 4,5 millió forint), valamint arany ékszereket.

A rabolt holmit a férfi elásta apja házának kertjében, a disznóól mögé, mondta Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tompai hármasgyilkosság gyanúsítottjának vallomása alapján megtalálták a bűncselekmény helyszínéről eltulajdonított, majd elásott értékeket. Megtaláltak 2,8 millió forint és 17 ezer euró készpénzt, valamint ékszereket, de találtak egy olyan pajszert (tömör vascsövet) is, amellyel feltehetően elkövették a gyilkosságokat. A lovastanyáról eltűnt Mercedest egy erdős részen korábban már megtalálták.

A gyanúsított bevallotta, hogy egy pajszerrel követte el a gyilkosságokat, amit egy erdős, bozótos területen eldobott. Most szakértő vizsgálja, hogy igazat mond-e a férfi, és hogy valóban ez az eszköz okozhatta-e a három ember halálát. A férfi vallomásában még mindig azt állítja, hogy dühében ölt és nem a pénzért.

Az ügyben tovább folyik a helyszínen talált anyagmaradványok, nyomok kiértékelése, a vallomások pontosítása. A bűncselekmény elkövetését a gyanúsított beismerte, de az indítékára vonatkozóan eddig még nem nyilatkozott egyértelműen.

Egy tompai lovastanyán még november elején brutális kegyetlenséggel megölték egy család három tagját, egy idős házaspárt és 40 éves lányukat. A családfő holttestét a főépületben, megkötözött feleségét és lányát a pajtában, egy autó csomagtartójában találták meg. A férfi évek óta súlyos beteg, mozgáskorlátozott volt, korábban jól menő vállakozásai voltak, családja korábban jó anyagi körülmények között élt.

A gyilkost november 16-án vették őrizetbe.