Februárig megfigyelhetik a pécsi lövöldözőt

2009.12.04. 15:44
Februárig mindenképpen megfigyelés alatt tartják a pécsi lövöldözőt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, utána derül ki, hogy visszahelyezhető-e a fogdába. A rendőrség szerint ez nem hátráltatja a nyomozást.

Legalább hatvan napig tarthatják megfigyelés alatt a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) a pécsi egyetemi lövöldözőt, tájékoztatott Bencze József országos rendőrfőkapitány.

A megfigyelés végén adható majd ki írásos szakvélemény a 23 éves lövöldözőről, és ekkor derül ki, hogy a fiatalember visszahelyezhető-e a fogdába, mondta.

Szerinte ez nem hátráltatja a nyomozást, hiszen a helyszínen hagyott nyomok vizsgálata és egyes szakértői kérdések megválaszolása ettől függetlenül is elvégezhető. A rendőr altábornagy nem kívánta kommentálni azt a véleményt, miszerint a gyanúsított látens skizofrén lenne.

Visegrády Zoltán, a lövöldöző gygóyszerészhallgató ügyvédje azt mondta, védence nincs abban az állapotban, hogy vallomást tegyen, de ez valószínűleg még a héten megtörténik. Az ügyvéd hozzátette: amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok. Annyit azonban megjegyzett, hogy egy "irracionális cselekménynél ne keressenek racionális okokat, azok ugyanis nincsenek".

A pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.