Árpád
-2 °C
4 °C

Négy vádlottja lehet a pécsi kézigránátos gyilkosságnak

2010.01.13. 12:11
Négy ember ellen javasolt vádemelést a rendőrség a két halálos áldozatot követelő, 2008. novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság ügyében.

A rendőrség előre kitervelten, több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést három férfi és egy nő ellen - mondta el Petréteiné Malomsoki Csilla, a baranyai főügyészség helyettes főügyésze.

Pécsen 2008. november 18-án éjjel dobtak kézigránátot a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba, a robbanásban egy férfi és egy nő meghalt. Három gyermekük közül ketten könnyebben sérültek, őket sokkos állapotban kórházba szállították. A megyei rendőrségi szóvivő a bűncselekmény elkövetése után azt közölte: nem etnikai jellegű támadás történt, az áldozat ismert volt rendőrségi körökben.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője egy tévéinterjúban az eset után azt mondta, hogy a támadást bosszúból követhették el. Az akkor híradások szerint a szomszédok is azt állították, hogy bosszúból ölték meg a párt. Az egyik szerint a családhoz szinte naponta jöttek olyan emberek, akiket az utcában nem ismertek, és a rendőrök is gyakran jártak a házuknál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?