Négy vádlottja lehet a pécsi kézigránátos gyilkosságnak

2010.01.13. 12:11
Négy ember ellen javasolt vádemelést a rendőrség a két halálos áldozatot követelő, 2008. novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság ügyében.

A rendőrség előre kitervelten, több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést három férfi és egy nő ellen - mondta el Petréteiné Malomsoki Csilla, a baranyai főügyészség helyettes főügyésze.

Pécsen 2008. november 18-án éjjel dobtak kézigránátot a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba, a robbanásban egy férfi és egy nő meghalt. Három gyermekük közül ketten könnyebben sérültek, őket sokkos állapotban kórházba szállították. A megyei rendőrségi szóvivő a bűncselekmény elkövetése után azt közölte: nem etnikai jellegű támadás történt, az áldozat ismert volt rendőrségi körökben.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője egy tévéinterjúban az eset után azt mondta, hogy a támadást bosszúból követhették el. Az akkor híradások szerint a szomszédok is azt állították, hogy bosszúból ölték meg a párt. Az egyik szerint a családhoz szinte naponta jöttek olyan emberek, akiket az utcában nem ismertek, és a rendőrök is gyakran jártak a házuknál.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport