Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyerekeit is megerőszakolta az izraeli rém

A rendőrség több hónapig tartó nyomozás után hétfőn vett őrizetbe egy férfit Tel-Avivban, aki a vádak szerint rabszolgaként tartott fogva nőket és gyerekeket, akiket rendszeresen megerőszakolt. A szektavezérként is ismert férfi szerint saját akaratukból éltek vele.

Őrizetbe vettek Izraelben egy férfit, aki a hatóságok szerint egy szekta vezéreként 17 nővel élt együtt, akiktől 38 gyereke született. A rendőrség rabszolgatartással, nemi erőszakkal és kiskorú zaklatásával vádolja a hatvan éves tel-avivi Goel Racont, írja a Háárec.

A rendőrség még 2009. júniusában indított titkos nyomozást, amikor az egyik vele élő asszony panaszt tett a szektavezérként már régóta ismert férfi ellen.

A hatóságok szerint csak mára vált nyilvánvalóvá, hogy Racon a magához csalogatott nőkkel rabszolgaként bánt, és szexuálisan kihasználta őket. A rendőrség szerint a férfi feltehetőleg rendszeresen megerőszakolta lányait, akik közül többet teherbe is ejtett.

A férfi azt állította, hogy bár szigorú szabályok szerint, de a nők és a gyerekek saját elhatározásukból éltek vele. A rendőrség szerint viszont Racon megparancsolta a nőknek és a gyerekeknek, hogy legyenek öngyilkosak, ha valami történik vele.

Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a nőket és a gyerekeket Tel-Aviv több részén, lakásokban összezsúfolva találták meg. Egy háromszobás lakásban tíz nőt és 17 gyereket találtak meg borzalmas körülmények között, mondta.