István, Vajk
20 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Gyerekeit is megerőszakolta az izraeli rém

A rendőrség több hónapig tartó nyomozás után hétfőn vett őrizetbe egy férfit Tel-Avivban, aki a vádak szerint rabszolgaként tartott fogva nőket és gyerekeket, akiket rendszeresen megerőszakolt. A szektavezérként is ismert férfi szerint saját akaratukból éltek vele.

Őrizetbe vettek Izraelben egy férfit, aki a hatóságok szerint egy szekta vezéreként 17 nővel élt együtt, akiktől 38 gyereke született. A rendőrség rabszolgatartással, nemi erőszakkal és kiskorú zaklatásával vádolja a hatvan éves tel-avivi Goel Racont, írja a Háárec.

A rendőrség még 2009. júniusában indított titkos nyomozást, amikor az egyik vele élő asszony panaszt tett a szektavezérként már régóta ismert férfi ellen.

A hatóságok szerint csak mára vált nyilvánvalóvá, hogy Racon a magához csalogatott nőkkel rabszolgaként bánt, és szexuálisan kihasználta őket. A rendőrség szerint a férfi feltehetőleg rendszeresen megerőszakolta lányait, akik közül többet teherbe is ejtett.

A férfi azt állította, hogy bár szigorú szabályok szerint, de a nők és a gyerekek saját elhatározásukból éltek vele. A rendőrség szerint viszont Racon megparancsolta a nőknek és a gyerekeknek, hogy legyenek öngyilkosak, ha valami történik vele.

Micky Rosenfeld rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a nőket és a gyerekeket Tel-Aviv több részén, lakásokban összezsúfolva találták meg. Egy háromszobás lakásban tíz nőt és 17 gyereket találtak meg borzalmas körülmények között, mondta.