Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Életfogytiglant kapott a kistokaji kettős gyilkos

2010.02.09. 19:07
A debreceni ítélőtábla életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki jogerősen arra a férfira, aki 2006-ban megölte és kirabolta a szomszédjában élő idős házaspárt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kistokajban.

Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára elmondta, az akkor 31 éves férfi elbújt az idős házaspár kertjében álló melléképületben, mert úgy tudta, hogy aznap Miskolcra mennek vásárolni, és így az üresen álló házat könnyen kirabolhatja. A férfi közelgő eljegyzése miatt akart sürgősen pénzhez jutni.

Rejtőzködése közben azonban zajt csapott, amit a házban lakó 64 éves férfi észrevett és kérdőre vonta szomszédját. A földre döntötte az idős férfit, ráfeküdt, ütlegelte és fojtogatta. Mielőtt elvesztette az eszméletét még tudott kiabálni az élettársának, aki szintén odament.

A férfi a 62 éves asszonyt is megtámadta, őt is bántalmazta, fojtogatta. Amikor a nő is eszméletét vesztette, egy ragasztószalaggal megkötözte őket, úgy, hogy a légzőnyílásaikat is teljesen lefedte a ragasztószalag.

A férfi ezután a házba ment, ahonnan mintegy 1,5 millió forint értékben vitt el műszaki cikkeket, ékszereket és egyéb berendezési tárgyakat. A két holttestet a ház emésztőgödrébe dobta.

A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a két ember halálát fulladás okozta, noha egyéb súlyos sérüléseket is szenvedtek.

A férfi ezt követően Miskolcon egy automatából pénzt is ki akart venni a sértettek bankkártyájával, de ez nem sikerült neki.

A bíróság döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét: a férfi 30 helyett 40 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.