Vádemelés a szanki baltás gyilkos ellen

2010.03.08. 16:54
L. Tamás tavaly augusztusban elitta a pénzt, amit munkaadója bízott rá, ezért egy baltával felfegyverkezve egy Szankon élő svájci nő tanyájára ment, hogy értékeket szerezzen. A nőt kegyetlenül meggyilkolta. Vádat emeltek ellene.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a Bács-Kiskun megyei főügyészség azt a 27 éves férfit, aki tavaly augusztusban Szankon meggyilkolt egy idős svájci nőt, írja a Baon.hu. A vádlott részletes beismerő vallomást tett.

L. Tamás a bűncselekmény előtt pár nappal szabadult a börtönből, összesen már háromszor volt büntetve, garázdaság, lopás és sikkasztás miatt. A vádlott tavaly augusztusban egy üzbég férfi tanyáján dolgozott állatgondozóként Jászszentlászlón, munkaadójával rendszeresen járt vásárolni a meggyilkolt svájci nőhöz Szankra.

Augusztus negyedikén Egerbe kellett volna utaznia dolgozni, de lekéste a vonatot, végül Szankra ment, ahol egy kocsmában elitta a pénzt, amit munkaadója bízott rá. Ekkor határozta el, hogy a jó körülmények között svájci nőhöz megy, és megpróbál tőle értékeket szerezni. Egy baltát is vitt magával.

Éjszaka ért a tanyára, ahol a nő észrevette, ahogy a sötétben guggol. A férfi ekkor támadott, és 15 csapást mért áldozatára. A holttestet egy szőnyegbe csavarta, majd a ház melletti derítő aknába dobta. Magával vitt egy laptopot, egy fényképezőgépet, három mobilt, egy szótárat és százezer forintot.