Elszabadult kutya támadt egy kisfiúra

2010.04.15. 16:31
Egy kutya láncaitól megszabadulva átugrott a szomszéd kertbe Berettyóújfaluban, ahol súlyosan megsebesített egy kisfiút. Egyelőre nem tudni, hogy az állat mitől vadulhatott meg.

Súlyosan megsérült az a hatéves kisfiú, akit egy láncáról elszabadult nagytestű kutya támadott meg Berettyóújfaluban, mondta Kelemen Éva rendőr hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A berettyóújfalui Tisza István Kórházban megállapították, hogy sérülései nyolc napon túl gyógyulnak.

Vasárnap szülői felügyelet nélkül játszott a kisfiú a kertben, amikor a szomszédban tartott kutya kiszabadította magát és a kertbe átugorva rátámadt. Egy másik szomszéd a gyerek sikoltozására segíteni próbált, de a kutya vele is szemben is támadóan viselkedett. Végül a gyerek szülei kergették el a kutyát.

A kutyát gazdája körbekerített helyen tartotta, a láncai is újak voltak, rendelkezik a szükséges oltásokkal. A rendőrségi szemlekor a kutya békésnek és nyugodtnak tűnt.

Az ügyben a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt rendelt el nyomozást, továbbá értesítették a város jegyzőjét, ugyanis a kutya eseteges elszállíttatásának elrendelése az ő hatáskörébe tartozik.