Stohl András részegen balesetet okozott

2010.05.08. 08:55 Módosítva: 2010.05.08. 13:55
Előállították Stohl András színész-műsorvezetőt, miután szombat hajnalban Budapest és Fót között balesetet okozott. Az ütközésnek egy súlyos és egy könnyebb sérültje van. A szemtanúk szerint Stohl részeg volt.

 "Rettenetesen sajnálom, ami történt, és nagyon szégyellem magam - mondta Stohl András, a hajnali négykor Fót közelében közúti balesetet okozó színész-műsorvezető szombaton késő délután. Stohl csupán annyit közölt, hogy a színházból hazafelé, Fótra tartott, amikor megtörtént a baj.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese napközben annyit erősített meg, hogy egy 43 éves fóti férfit, S. Andrást előállítottak egy szombaton, 5 óra körül történt balesettel összefüggésben.

Egy személyautó haladt Budapestről Fót irányába, amikor a bevásárlóközpontnál levő körforgalomhoz közel áttért a szemközti sávba és két másik járművel ütközött. A baleset következtében az egyik járműben egy ember súlyosan, míg a másikban szintén egy ember könnyebben sérült.

DVETT20100508003

A balesetben egy fekete Subaru Forester, egy vörös Citroen Berlingo és egy ezüst Skoda Fabia ütközött. A Fabia az árokba csúszott és az oldalára borult. Az Index információi szerint Stohl a fekete hobbiterepjárót vezette.

A sajtóügyeletes tájékoztatása szerint a balesetet követően a sofőr elhagyta a helyszínt. A Bors online úgy tudta, hogy élettársa érte ment és hazavitte Stohlt, aki a baleset helyszínén hagyta a papírjait. A sajtószóvivő közölte: S. Andrást otthonából vérvételre vitték.

Stohl késő délután ehhez hozzátette: nem igaz, hogy a karambol után azonnal elhagyta a helyszínt. "Megvártam a mentőket, s csak utána távoztam, de egyebet nem mondhatok, mert az ügyvédek azt tanácsolták, hogy várjuk meg a vizsgálat végét".

Az egyik gépkocsiban utazó nő szombat délelőtt elmondta: hajnalban Egerből tartottak a főváros felé, amikor frontálisan beléjük hajtott egy autó, amit Stohl András vezetett, aki – mint állította – "láthatóan ittas volt". A balesetben könnyebben megsérült utas elmondása szerint a színész-műsorvezető meg sem kérdezte, hogy vannak, "csak kért egy cigarettát".

DVETT20100508002

A másik gépkocsiban utazó asszony is vélelmezte a színművész ittasságát. Elmondta: a szintén a kocsiban lévő édesapja – akit a tűzoltóknak kellett kivágniuk a járműből – combnyaktörést szenvedett és meg kellett műteni.

S. Andrást a rendőrség a "balesetben részt vevő félnek" tekinti, meghallgatása után szabadon távozhatott. A Dunakeszi rendőrkapitányság nyomozást ismeretlen tettes ellen indított. Az ittasságot vérvétel útján állapítják meg, az – amúgy azonnal rendelkezésre álló – eredményt a rendőrség tájékoztatása szerint a jövő héten teszik nyilvánossá.

A baleset miatt Stohl András nem vállalja az RTL Klubon ősszel induló X-Faktor műsorvezetését, jelentették a csatorna honlapján. Közleményt adott ki a Nemzeti Színház és a Duna Televízió is. A teátrum annyit írt, hogy "a Nemzeti Színház vezetősége sajnálattal értesült Stohl András autóbalesetéről, és a baleset sérültjeinek mihamarabbi felépülést kíván". A Duna Televízió közölte: gondolkoznak azon, hogy "az élet dramaturgiája hogyan fogja a Tűzvonalban című sorozat dramaturgiáját befolyásolni".

Stohl már vezetett részegen

A színész-műsorvezető 2002. júliusában súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután közlekedési balesetet áldozata lett Aszód és Gödöllő között a 30-as úton. Az autója felborult, hármat pördült, és a tetején landolt az útszéli árokban. A baleset okára nem derült fény. A rendőrség szerint a baleset idején közepesen ittas volt. Stohl 112 ezer forint pénzbüntetést kapott, a jogosítványát 1 év 9 hónapra bevonták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport