Stohl miatt újságírókat hallgatnak ki

2010.06.13. 10:18 Módosítva: 2010.06.13. 10:19
Újságírókat, sportolókat és egy kereskedelmi televízió egyik igazgatóját is kihallgatja a rendőrség Stohl András kábítószerezésével kapcsolatban.

Stohl András múlt hónapban történt balesete miatt a nyomozás jelenlegi szakaszában az iránt is vizsgálódnak, hogyan juthatott kábítószerhez a színész, ezért bulvárlapok vezető munkatársait, egy kereskedelmi televízió igazgatóját, több zenészt és sportolót is kihallgatnak a rendőrségen, hogy felderítsék a színész és társai kábítószer-fogyasztási szokásait, tudta meg a Vasárnapi Hírek.

A Pest Megyei Rendőrkapitányságon hírzárlat van az ügyben, a szóvivő annyit elmondott, a baleset körülményeinek tisztázásakor a rendőrségnek kötelessége minden olyan esetben eljárni, amikor bűncselekmény gyanúja merül fel.

Az ügy újabb érdekes fordulata lehet, hogy a rendőrség az újságírók kihallgatásakor vajon a sajtótörvény, vagy a büntetőeljárási törvény szerint jár el. Míg előbbi szerint az újságíró nem köteles megnevezni az információ forrását, utóbbi nem említi a szakma képviselőit abban a tételes felsorolásban amiben megnevezi kik mentesülhetnek a birtokukba került információk felfedésétől.