A násznépbe lőtt saját lakodalmán

2010.08.08. 17:19
Lelőtt három embert az esküvőjén megjelent rokonok közül egy török férfi vasárnap, a délkelet-törökországi Akcagoze településen. Az Anatolia török hírügynökség közlése szerint véletlenül történt a tragédia.

Az újdonsült férj egy Kalasnyikovval lövöldözött a levegőbe, hogy a helyi szokásnak megfelelően így ünnepelje a nászt. Állítólag kicsúszott a kezéből a fegyver, amelyből tovább repkedtek a lövedékek, és a vendégekre ekkor zúdult a golyózápor.

A vendégeknek, köztük a férj és a feleség rokonainak idejük sem volt, hogy fedezéket keressenek. Összesen 11 ember sebesült meg, és a kórházba szállítás után közülük hárman, a lövöldöző férj apja, valamint két nagynénje meghalt. A további nyolc sebesült állapotáról egyelőre nincs hír.

A kiérkező rendőrök őrizetbe vették a férfit. A török kormány minden próbálkozása ellenére mindmáig nem sikerült felszámolni azt a szokást, hogy a férfiak a levegőbe lövöldöznek, amikor házasságot vagy egy sportgyőzelmet ünnepelnek. Emiatt nem ritkák a balesetek. Az elmúlt években többen is meghaltak vagy súlyosan megsérültek véletlen lövések következtében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport