Börtönbe vonulna a horvát pártvezér

2010.08.11. 11:48 Módosítva: 2010.08.11. 11:49

Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetője úgy nyilatkozott a HTV horvát televíziónak, hogy kész bármiféle ítéletet elfogadni Magyarországtól a januárban okozott közlekedési balesetért. Cacic úgy nyilatkozott: akár börtönbe is vonulna, annak ellenére, hogy ez politikai pályafutásának végét jelentené.

A néppárti horvát politikus január 8-án közúti balesetet okozott Magyarországon, amelyben két ember meghalt. Cacic kedd esti tv-nyilatkozatában azokra a horvát sajtójelentésekre reagált, hogy ügyében állítólag befejeződött a nyomozás. Erről sem a politikus, sem pedig magyarországi ügyvédje nem tud, ahogy arról sincs információjuk az interjúban elhangzottak szerint, hogy az ügyet átadták volna a horvát hatóságoknak.

Vesna Dovrancic, a horvát igazságügyi minisztérium szóvivője úgy nyilatkozott: a tárca még nem kapott semmiféle megkeresést a magyar minisztériumtól, hogy a horvát igazságszolgáltatásnak adnák át a Cacic-ügyet.

Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) vezetője január 8-án, 13 órakor az M7-es autópályán, a 180-as kilométer közelében okozott balesetet. A politikus a rendőrség tájékoztatása szerint nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét, ezért későn észlelte az előtte, a külső forgalmi sávban, vele azonos irányban közlekedő másik személyautót, s nekiütközött a jármű hátsó részének. A baleset következtében két ember súlyos, egy harmadik könnyebb sérülést szenvedett. Az egyik sérült a baleset másnapján a kórházban elhunyt, ezért az eset minősítése már akkor halált okozó közúti baleset gondatlan okozásává változott. Radimir Cacic a balesetet napján biztosíték letétbe helyezését követően hagyhatta el az országot.