Judit
3 °C
7 °C

Felébredt az altatásból a berceli szánkóbaleset 8 éves sérültje

2010.12.07. 23:46
A kislányt levették a gépről, magához tért, beszél. A másik sérült, a 7 éves Ádám még a klinikai halál állapotában van.

Felébredt az altatásból a hétvégi berceli szánkóbaleset súlyos sérültje. A 8 éves kislánynak koponyatörése van, levették a lélegeztetőgépről, magához tért, beszélni kezdett. Az orvosok szerint az állapota stabil. A másik sérült, a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt, és a klinikai halál állapotában lévő a 7 éves Ádám állapota változatlan.

A kórházban az orvosok hétfőn az agyhalál jeleit észlelték, három napig megfigyelik, négyóránként nézik, tud-e egyedül lélegezni. Ha nincs változás, agyhalottnak nyilvánítják és lekapcsolják a gépeket. Ebbe a szülőknek nincs beleszólása. Az RTL Híradó szerint a gyerek szülei nem érzik magukat felelősnek a történtekért: arra szeretnének választ kapni, hogy a gázoló mennyivel ment és ivott-e alkoholt a tragédia előtt.

A 7 éves kisfiú édesapja kedden már nem állt kamera elé, megviselték az elmúlt napok. Annyit elmondott, együtt volt a dombnál kisfiával, aki a barátaival csúszkált. A faluban mindenki oda jár szánkózni. Már hazakészültek, mondta is a gyereknek, indulnak. A balesetnél nem volt ott, beugrott az egyik szomszédhoz. Ádám édesapja szerint a rendőrségnek nem az ő felelősségét kell vizsgálnia, hanem azt, hogy mennyivel ment a gázoló és ivott-e. Szerinte túl gyorsan mehetett az autó, és azt szeretné, ha valaki ezekre adna választ.

Illés Blanka, családjogi ügyvéd szerint azonban hibásak lehetnek a szülők is. Kötelesek lettek volna figyelni, hogy a gyerek ne maradjon felügyelet nélkül. Nem szabadott volna engedni, hogy ott szánkózzanak, ahol a szánkó pálya vége egy kocsiút. A sérült kislány édesapja viszont azt mondta, úgy tudta, lánya az udvaron játszik. Az ügyvéd szerint legrosszabb esetben akár a szülői felügyeletet is megvonhatják.

A rendőrség kedden sem adott tájékoztatást az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?