Felébredt az altatásból a berceli szánkóbaleset 8 éves sérültje

2010.12.07. 23:46
A kislányt levették a gépről, magához tért, beszél. A másik sérült, a 7 éves Ádám még a klinikai halál állapotában van.

Felébredt az altatásból a hétvégi berceli szánkóbaleset súlyos sérültje. A 8 éves kislánynak koponyatörése van, levették a lélegeztetőgépről, magához tért, beszélni kezdett. Az orvosok szerint az állapota stabil. A másik sérült, a Heim Pál Gyermekkórházban ápolt, és a klinikai halál állapotában lévő a 7 éves Ádám állapota változatlan.

A kórházban az orvosok hétfőn az agyhalál jeleit észlelték, három napig megfigyelik, négyóránként nézik, tud-e egyedül lélegezni. Ha nincs változás, agyhalottnak nyilvánítják és lekapcsolják a gépeket. Ebbe a szülőknek nincs beleszólása. Az RTL Híradó szerint a gyerek szülei nem érzik magukat felelősnek a történtekért: arra szeretnének választ kapni, hogy a gázoló mennyivel ment és ivott-e alkoholt a tragédia előtt.

A 7 éves kisfiú édesapja kedden már nem állt kamera elé, megviselték az elmúlt napok. Annyit elmondott, együtt volt a dombnál kisfiával, aki a barátaival csúszkált. A faluban mindenki oda jár szánkózni. Már hazakészültek, mondta is a gyereknek, indulnak. A balesetnél nem volt ott, beugrott az egyik szomszédhoz. Ádám édesapja szerint a rendőrségnek nem az ő felelősségét kell vizsgálnia, hanem azt, hogy mennyivel ment a gázoló és ivott-e. Szerinte túl gyorsan mehetett az autó, és azt szeretné, ha valaki ezekre adna választ.

Illés Blanka, családjogi ügyvéd szerint azonban hibásak lehetnek a szülők is. Kötelesek lettek volna figyelni, hogy a gyerek ne maradjon felügyelet nélkül. Nem szabadott volna engedni, hogy ott szánkózzanak, ahol a szánkó pálya vége egy kocsiút. A sérült kislány édesapja viszont azt mondta, úgy tudta, lánya az udvaron játszik. Az ügyvéd szerint legrosszabb esetben akár a szülői felügyeletet is megvonhatják.

A rendőrség kedden sem adott tájékoztatást az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport