Holtan találták New Yorkban Bernie Madoff fiát

2010.12.11. 15:30
Feltehetően öngyilkosságot követett el a csalássorozat miatt elítélt Bernard Madoff egyik fia az AP hírügynökség rendőrségi forrásból származó értesülése szerint. Mark Madoff holttestére manhattani lakásában találtak rá.

A pénzügyi válság legnagyobb csalássorozatáért 150 év börtönbüntetésre ítélt Bernard Madoff egyik fiát, Mark Madoffot holtan találták manhattani lakásában, közölte az AP hírügynökség rendőrségi forrásra hivatkozva. Mark Madoff feltehetően felakasztotta magát, értesült az AP.

Bernard Madoff, az amerikai befektetési tanácsadó 65 milliárd dollárt csalt ki az ügyfeleitől úgy, hogy az új ügyfelek pénzét adta oda a régi ügyfeleknek, mintha azok a befektetésük hozamai lennének. 2008-ban, mikor a pénzügyi válság hatására ügyfeleinek tömegei akartak hirtelen a pénzükhöz jutni, a piramisjáték összedőlt, és Madoff feladta magát. 2009-ben bűnösnek vallotta magát 11 vádpontban, többek között pénzmosásban.

Az eljárás során mindkét fiát, Markot és Andrew-t is kihallgatták, de egyiküket sem vádolták meg, írja a BBC. Az AP szerint a negyvenes éveiben járó Mark Madoff haláláról egy családtag értesítette a rendőrséget szombaton reggel.